Отидете към основна версия

14 430 13

Защо няма да видите дебела японка

  • храна-
  • здраве-
  • япония

В Япония рядко ще видите дебела жена. До голяма степен това е обусловено от особеностите на националната кухня. Нито в ежедневната храна, нито в празничните им ястия ще видите тежка, мазна храна. Основното, което консумират японците, са рибата и морските продукти, както и ориз, плодове, зеленчуци и различни видове чай. Рибата е ключът към дълголетието, тъй като съдържа Омега-3 мастни киселини, които подобряват работата на мозъка, обмяната на вещества и състоянието на кожата.

Ето и 7 причини, защо японките, съответно японците са слаби:

1. Технология на приготвяне на храната – задушаване, запичане, грил, обработка на пара.

2. Само свежа храна. Японците не готвят за няколко дни напред. Да не говорим, че срокът на годност на някои продукти е буквално няколко часа.

3. Култура на хранене. Всички знаем за прословутата чаена церемония. Подобна е тя и по отношение на храната – всичко става бавно, на малки залци, съдовете са миниатюрни. Готвачите се стремят в максимална степен да съхранят натуралния вкус на продуктите. Различни ястия не се поднасят в една и съща чиния. Чинията никога не се препълва.

4. Ориз вместо хляб. Във всяко хранене японците приемат ориз, приготвен по специален начин. Отсъствието или минималното присъствие на тестени изделия спомага за поддържане на тънка талия.

5. Закуската е обилна. Основното хранене за японците е закуската, която включва няколко ястия – рибно блюдо, ориз, омлет, соево ястие със зеленчуци, водорасли и чай.

6. Без сладки изкушения. На практика японците не ядат сладко, а ако се случи, то е в много малки порции.

7. Физическата активност е задължителна. Гражданите на страната на Изгряващото слънце ежедневно се занимават с физически упражнения. Един пример е карането на колело, което спомага по-рядко да се ползва кола, съответно околната среда се запазва по-чиста.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини