Отидете към основна версия

5 276 6

Кои храни не трябва да държите в хладилник

  • храни-
  • хладилник-
  • авокадо-
  • мед
Снимка: Shutterstock

Вижте кои продукти загубват вкусовите си качества и полезните си вещества, ако бъдат съхранявани в хладилник, и е препоръчително да се съхраняват на стайна температура:

1.Хляб

Хлябът старее много по-бързо при ниски температури и се налага да го изхвърлите. Ако се съхранява на стайна температура, след като изсъхне, можете да си направите сухари от него.

2.Кафе

Съхранявано в хладилника, кафето губи аромата си.

3.Зехтин

Зехтинът трябва да бъде съхраняван единствено при плюсови температури (между 12 и 16 градуса по Целзий).

4.Мед

Ниските температури и влагата в хладилника подпомагат кристализирането на меда и той променя текструата си, освен това загубва полезните си свойства.

5.Шоколад

Шоколадът губи вкусовите си качества и „побелява“, защото върху горния слой се образуват захарни кристалчета, когато е изложен на ниска температура.

6.Авокадо

Неузрялото авокадо, сложено в хладилника, ще омекне от влагата, но същевремнно ще остане недозряло.

7.Банани
Бананите потъмняват и омекват при съхранение в хладилник.

8.Картофи

Картофите трябва да се съхраняват при температура над 7 градуса. Освен това след престоя си в хладилника, те стават канцерогенни.

9.Зелен фасул

За да запазите зеления фасул за по-дълго, по-добре е да го замразите, отколкото да го съхранявате в хладилника.

10.Лук

Влагата в хладилника унищожава свежестта, вкуса, полезните качества на лука и прилепва бактерии по него.

11.Домати

Хладилникът възпрепятства зреенето на доматите, те омекват и изгниват по-бързо, още преди да се узрели. Същото се отнася и за патладжаните.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Не дръжте яйцата на...

    Експерти ни съветват да не държим яйцата на най-горното отделение на вратата на хладилника, а да ги съхраняваме в средното отделение и в оригиналната ...
    21.05.2017
    10 279
    8