Експерти ни съветват да не държим яйцата на най-горното отделение на вратата на хладилника, а да ги съхраняваме в средното отделение и в оригиналната им опаковка, пише в."Дейли мейл".
По този начин могат да се избегнат промените в температурата и заразяване на продукта с опасни болести.
Вратата на хладилника е не само най-топлото място на хладилника, а също така и най-изложеното на температурни промени. По-добре е да се съхраняват в средното отделение на хладилника, защото там температурата е почти постоянна.
Експертите съветват още да не преместваме яйцата често от много топли места, като автомобила, в студени, като хладилника. Или от хладилника в топлата кухня. За тях е най-добре да се търси постоянната температура. Така е най-вероятно яйцата да се предпазят от опасната салмонела.
Някои експерти препоръчват да се оставят яйцата да се стоплят в продължение на един час, след като ги извадим от хладилника, и едва тогава да започнем да ги готвим.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Хммм
12:04 21.05.2017
2 Гадина
14:56 21.05.2017
3 Гадина
14:57 21.05.2017
4 ПИЯ ФРЕШ СЪС СЛАМКА В МОЛЧЕ АС
16:09 21.05.2017
5 Бля бля
16:58 21.05.2017
6 кучето шаро
18:01 21.05.2017
7 ник
19:32 21.05.2017
8 пеев
09:03 22.05.2017