Вижте кои продукти загубват вкусовите си качества и полезните си вещества, ако бъдат съхранявани в хладилник, и е препоръчително да се съхраняват на стайна температура:
1.Хляб
Хлябът старее много по-бързо при ниски температури и се налага да го изхвърлите. Ако се съхранява на стайна температура, след като изсъхне, можете да си направите сухари от него.
2.Кафе
Съхранявано в хладилника, кафето губи аромата си.
3.Зехтин
Зехтинът трябва да бъде съхраняван единствено при плюсови температури (между 12 и 16 градуса по Целзий).
4.Мед
Ниските температури и влагата в хладилника подпомагат кристализирането на меда и той променя текструата си, освен това загубва полезните си свойства.
5.Шоколад
Шоколадът губи вкусовите си качества и „побелява“, защото върху горния слой се образуват захарни кристалчета, когато е изложен на ниска температура.
6.Авокадо
Неузрялото авокадо, сложено в хладилника, ще омекне от влагата, но същевремнно ще остане недозряло.
7.Банани
Бананите потъмняват и омекват при съхранение в хладилник.
8.Картофи
Картофите трябва да се съхраняват при температура над 7 градуса. Освен това след престоя си в хладилника, те стават канцерогенни.
9.Зелен фасул
За да запазите зеления фасул за по-дълго, по-добре е да го замразите, отколкото да го съхранявате в хладилника.
10.Лук
Влагата в хладилника унищожава свежестта, вкуса, полезните качества на лука и прилепва бактерии по него.
11.Домати
Хладилникът възпрепятства зреенето на доматите, те омекват и изгниват по-бързо, още преди да се узрели. Същото се отнася и за патладжаните.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 гощо
10:40 07.02.2017
2 Путко Мафани
11:06 07.02.2017
3 Грую
18:10 07.02.2017
4 Иван
19:59 07.02.2017
5 Този коментар е премахнат от модератор.
6 Този коментар е премахнат от модератор.