Отидете към основна версия

1 776 6

Българин стана "Австралиец на годината"

  • пол василеф-
  • австралиец на годината-
  • моден дизайнер

Роклите на Пол Василеф са носени на червения килим на "Оскар"-ите

Българин получи отличие за австралиец на годината за 2016 г., съобщи "Нова Телевизия". Пол Василеф е син на българин и италианка, роден в Австралия. Призът се връчва на австралийци с особени заслуги към обществото и станали модели за подражание.

„Това е голяма чест за мен. Благодарен съм, много благодарен. Още не съм го осъзнал напълно, но когато основах марката исках и още искам да съм световноизвестен дизайнер. Когато основавах марката, не съм си представял, че ще се оцени на международно ниво, не само на национално“, признава Василеф.

С баща българин и майка италианка модата е в кръвта му. Той създава своя бранд още в гимназията, когато е едва на 17 години. Прави обаче рокли за приятелите си от 11-годишен.

Българската баба на дизайнера оставя трайна следа в неговата работа, а от италианската си баба се учи да шие и бродира. Още пазя кутийката на българската ми баба, в която си е държала иглите и конците и още материали за шиене от България, споделя Василеф.

Не закъснява и първата колекция на дизайнера, вдъхновена от родния фолклор.

Роклите на Василеф могат да бъдат забелязани и на червения килим на Наградите „Златен глобус“ или на „Оскар“-ите.

„Много сме щастливи, че някои от нашите рокли са били носени на „Оскар“-ите и на „Златните глобуси“. Това е прекрасно чувство. Като дете, гледах тези церемонии и се надявах, че един ден това може да съм аз“, признава младият дизайнер.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини