Last news in Fakti

25 Февруари, 2017 15:13 1 744 6

Българин стана "Австралиец на годината"

  • пол василеф-
  • австралиец на годината-
  • моден дизайнер

Роклите на Пол Василеф са носени на червения килим на "Оскар"-ите

Българин получи отличие за австралиец на годината за 2016 г., съобщи "Нова Телевизия". Пол Василеф е син на българин и италианка, роден в Австралия. Призът се връчва на австралийци с особени заслуги към обществото и станали модели за подражание.

„Това е голяма чест за мен. Благодарен съм, много благодарен. Още не съм го осъзнал напълно, но когато основах марката исках и още искам да съм световноизвестен дизайнер. Когато основавах марката, не съм си представял, че ще се оцени на международно ниво, не само на национално“, признава Василеф.

С баща българин и майка италианка модата е в кръвта му. Той създава своя бранд още в гимназията, когато е едва на 17 години. Прави обаче рокли за приятелите си от 11-годишен.

Българската баба на дизайнера оставя трайна следа в неговата работа, а от италианската си баба се учи да шие и бродира. Още пазя кутийката на българската ми баба, в която си е държала иглите и конците и още материали за шиене от България, споделя Василеф.

Не закъснява и първата колекция на дизайнера, вдъхновена от родния фолклор.

Роклите на Василеф могат да бъдат забелязани и на червения килим на Наградите „Златен глобус“ или на „Оскар“-ите.

„Много сме щастливи, че някои от нашите рокли са били носени на „Оскар“-ите и на „Златните глобуси“. Това е прекрасно чувство. Като дете, гледах тези церемонии и се надявах, че един ден това може да съм аз“, признава младият дизайнер.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Барабар Петко

    3 5 Отговор
    Материала се е пооправил, бащата емигрира в Австралия където е свободен от лошият пример и навици на Ганьовците, после се жени за италианка което допълнително пречиства генетиката на бъдешият Пол Васиреф и хопп ..... , да не говорим че може би не е виждал мутрички и павиани, щото сега в БГ е пълно с дебели павиани които ходят и се пъчат като м....вци
  • 2 Гост

    1 2 Отговор
    И не е българин, а австалиец.

    Коментиран от #3

  • 3 долф

    2 2 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    Ти не си Българин !
  • 4 Роман дизел

    1 1 Отговор
    Цветан Василев че е Българин на годината ,тоя не е откраднал нищо, никакъв Българин не е.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 оня

    0 0 Отговор
    Стига сте завиждали на успелите. Направете така, че да се промени нещо в тази държава. Престанете да гласувате за тези 240 хрантутника, които НЕ мислят за народа а само си отглеждат електората за да богатеят. Знаете кой е казал: "НЕ НАРОД А МЪРША". Аз отдавна не гласувам защото няма за кого. Направете това което направиха сърбите преди доста време.