Отидете към основна версия

15 846 10

"Нашествие" на страховити риби-убийци в Европа

  • европа-
  • риби-убийци-
  • лъвска риба-
  • нашествие-
  • смъртоносна-
  • екосистеми-
  • заплаха

Смъртоносен вид риба, готова да убива хора е на път да се разпространи из цяла Европа

Снимка shutterstock

Риба убиец, която може да отнеме човешки живот, настъпва стремително към бреговете на Италия и експертите се опасяват, че тя може да се разпространи из цяла Европа.

Лъвската риба, известна още като Дяволска огнена риба, е свиреп хищник, способен да унищожи екосистемата в европейските крайбрежни райони.

Нейните 18 отровни бодли са смъртоносни и могат да убиват.

Убождането причинява мъчителна болка, парализа и некроза на тъканите — процесът, при който плътта умира докато все още е прикрепена към тялото.

Сега учените предупреждават, че трябва да се вземат сериозни мерки, за да се спре инвазията на този опасен морски вид, който може да завладее цяла Европа.

Лъвската риба, един от най-агресивните хищни видове риби, е била забелязана край бреговете на италианския остров Сицилия, където всяка година почиват около 15 милиона туристи.

В доклад за увеличаващата се популация на рибите се казва, че: "Напоследък има ясни признаци за увеличение на числеността на Лъвската риба, което поражда опасения за инвазия."

"Необратимите последици от появата на Лъвската риба в западната част на Атлантическия океан трябва да бъдат разгледани и да се помисли как да се предотврати нашествието на вида и в Средиземно море", заявяват експерти.

Появата на рибите-убийци край бреговете на Италия, идва в момент, когато учени и еколози се борят да спасят и спасят европейските екосистеми. Те са застрашени от появата на нови животински видове, нехарактерни за тези географски ширини, които заради климатичните промени започват да се разпространяват извън своите хабитати.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Свързани новини