Отидете към основна версия

10 957 5

Здравей и сбогом Нели Фуртадо

  • нели фуртадо-
  • сцена-
  • нов албум-
  • кариера-
  • оттегля

Работата ѝ в музикален магазин спасила нейната кариера

Снимка shutterstock

Къде се бе скрила Нели Фуртадо през последните пет години?

Канадската певица е подреждала музика по рафтовете на музикален магазин, за да презареди и да започне отначало. Сега обаче певицата реши да се завърне и в последния ден на март представи шестия си албум, озаглавен "Ride".

Това невероятно и неочаквано завръщане зарадва много от феновете ѝ, пише GQ.

38-годишната изпълнителка се скри от светлините на прожекторите през 2012 г., след излизането на нейния пети албум, който се оказа не до там успешен.

"Трябва да се научите как да казвате не, за да оцелеете психически и емоционално", казва Фуртадо. Тя отишла в Торонто, където започнала работа в музикален магазин, собственост на нейна приятелка. Както самата тя казва: "Имах нужда да се презаредя".

И благодарение на приятели като Ани Кларк от Сейнт Винсънт, който я представила на продуцентът Джон Конгълтън, Фуртадо не остана за дълго извън играта. Сега, след като е успяла да преоткрие себе си, тя сложи край на петгодишната тишина, която я бе обгърнала и издаде своя шести албум.

Албумът е артистичен, различен и с ново звучене. Наречете го Нели 3.0, ако искате.

Към радостната вест за завръщането на изпълнителката на "I'm Like A Bird“ обаче, има и една тъжна новина, която сигурно ще разбие сърцата на много от феновете ѝ.

Фуртадо възнамерява да преустанови музикалната си кариера и този път смята да е завинаги. Причината за това е дъщеря ѝ, на която певицата иска да отделя повече време.

Фуртадо има 13-годишна дъщеря на име Невис, на която иска да се посвети колкото е възможно.

„Животът ми, до голяма степен, вървеше на много бързи обороти след 20-тата ми година. Подписах първия си договор за албум и от тогава непрестанно трябваше да жонглирам с кариерата и личния си живот“, обяснява изпълнителката в интервю за Refinery 29.

„Станах майка, когато бях на 25 г. И когато договорът ми изтече аз погледнах назад, направих равносметка на живота си и разбрах, че спешно трябва да го опростя. Аз не се отказах от музиката, отказах се от жонглирането“, споделя тя.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини