Last news in Fakti

5 Април, 2017 15:30 10 922 5

Здравей и сбогом Нели Фуртадо

  • нели фуртадо-
  • сцена-
  • нов албум-
  • кариера-
  • оттегля

Работата ѝ в музикален магазин спасила нейната кариера

Здравей и сбогом Нели Фуртадо - 1
Снимка shutterstock

Къде се бе скрила Нели Фуртадо през последните пет години?

Канадската певица е подреждала музика по рафтовете на музикален магазин, за да презареди и да започне отначало. Сега обаче певицата реши да се завърне и в последния ден на март представи шестия си албум, озаглавен "Ride".

Това невероятно и неочаквано завръщане зарадва много от феновете ѝ, пише GQ.

38-годишната изпълнителка се скри от светлините на прожекторите през 2012 г., след излизането на нейния пети албум, който се оказа не до там успешен.

"Трябва да се научите как да казвате не, за да оцелеете психически и емоционално", казва Фуртадо. Тя отишла в Торонто, където започнала работа в музикален магазин, собственост на нейна приятелка. Както самата тя казва: "Имах нужда да се презаредя".

И благодарение на приятели като Ани Кларк от Сейнт Винсънт, който я представила на продуцентът Джон Конгълтън, Фуртадо не остана за дълго извън играта. Сега, след като е успяла да преоткрие себе си, тя сложи край на петгодишната тишина, която я бе обгърнала и издаде своя шести албум.

Албумът е артистичен, различен и с ново звучене. Наречете го Нели 3.0, ако искате.

Към радостната вест за завръщането на изпълнителката на "I'm Like A Bird“ обаче, има и една тъжна новина, която сигурно ще разбие сърцата на много от феновете ѝ.

Фуртадо възнамерява да преустанови музикалната си кариера и този път смята да е завинаги. Причината за това е дъщеря ѝ, на която певицата иска да отделя повече време.

Фуртадо има 13-годишна дъщеря на име Невис, на която иска да се посвети колкото е възможно.

„Животът ми, до голяма степен, вървеше на много бързи обороти след 20-тата ми година. Подписах първия си договор за албум и от тогава непрестанно трябваше да жонглирам с кариерата и личния си живот“, обяснява изпълнителката в интервю за Refinery 29.

„Станах майка, когато бях на 25 г. И когато договорът ми изтече аз погледнах назад, направих равносметка на живота си и разбрах, че спешно трябва да го опростя. Аз не се отказах от музиката, отказах се от жонглирането“, споделя тя.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 777

    0 2 Отговор
    Ela sta boa meninha!
  • 2 Гоби чока

    1 0 Отговор
    Тя не ли е португалка, нали пя на първенството в Португалия
  • 3 КРИТИК

    1 4 Отговор
    Като цяло има 3-4 добри песни ,които я направиха популярна навремето- другото е боза .Грешката и е ,че не се придържа към тази линия а пробва друго което е БОЗА ! Разни лирически глупости ,свирене на китара и прочие .Хората искат да видят сексапил,излъчване ,сила ,агресия в музиката а не БОЗА !Жалко наистина ,защото тя имаше потенциал - проблема и явно идва от лош менинджър а можеше да направи милиони !!!!

    Коментиран от #4

  • 4 Маракеш

    4 1 Отговор

    До коментар #3 от "КРИТИК":

    Критико ТИ искаш да видиш "сексапил, излъчване, сила, агресия в музиката", има нормални хора, които слушат музика, независимо от външния вид на изпълнителя, а голотията и кълченето по сцената не им правят впечатление !

    Продажните медии, филмите и риалитата, които гледаш, и чалгарския манталитет вече са ги завлезнали и като поотраснеш още малко, ще се влееш в редиците на останалите, вегетиращи на тая територия....

    Коментиран от #5

  • 5 Бангладеш

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Маракеш":

    Много си далеч от истината моето момче(момиче) - сексапила и аресията се купуват и лансират винаги - правилото важи в пълна сила особено за жените изпълнителки .Няма хора които да гледат и слушат бози извън това което описах давано по световните музикални канали ! Всичко при жените изпълнителки в момента а и не само е сексапил ,еротика ,излъчване ,глас и актуален за времето инструментал запомни го! Кривнеш ли от линията си отсвирен и тази е типичния пример а те са много .И не ми говори за чалга моля те - БАНАЛЕН(А) СИ !