Отидете към основна версия

2 144 0

Още една родилка почина

  • шейново-
  • родилка-
  • света софия

Смъртният случай е в първа АГ-болница

Oще една родилка почина в София, този път в първа АГ-болница "Света София" (бившата "Тина Киркова). 31-годишната Даниела Димитрова умира малко след като ражда второто си дете.

Даниела е починала около 12 ч. днес на операционната маса. Бебето на починалата жена е добре. Лекарите засега отказват официален коментар. По непотвърдена информация става дума за белодробна емболия.

Това е второ раждане за Даниела Димитрова. Лекарите препоръчали секцио. Близките на починалата обясниха, че бременността е протекла без проблеми и младата жена е била приета за раждане видимо здрава.

По случая ще бъде образувано разследване.

Това е третият случай с починала родилка в София пред последните месеци. Черната серия започна на 12 септември. Тогава 19-годишната студентка Деяна Георгиева ражда момченце в “Шейново”. Месец по-късно - на 24 октомври, жената умира. Разследването доказва, че Деяна е починала от сепсис, след като е лекувана неадекватно и е прехвърляна между 4 болници. Две от тях - “Шейново” и “Пирогов”, бяха глобени.

На 21 ноември в “Шейново” почина втора родилка - Надежда Узунова (35 г.). Според близките й тя била връщана 2 пъти да се разхожда, защото нямала разкритие. Министърът на здравеопазването д-р Стефан Константинов призна, че жената е била размотавана. Той предложи санкциите, които болниците плащат при смърт на пациент, да бъдат увеличени десетократно. Шефът на "Шейново" подаде оставка по настояване на премиера.
 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини