Отидете към основна версия

4 208 8

16-годишна в кома след гинекологична операция

Момичето е транспортирано в

16-годишната Лиляна Христова от Петрич е в медикаментозна кома след операция на киста на яйчника в болницата в Благоевград. В 16.15 часа с реанимобил момичето е транспортирано в УМБАЛСМ "Пирогов".

Преди около седмица Лиляна е прегледана от лекар в МБАЛ „Рокфелер“ заради силни болки в кръста и бъбреците. Медиците открили, че тя е получила възпалителен процес вследствие на поставена й спирала, след което я премахнали и я насочили към болницата в областния град.

Момичето е настанено в хирургията в Благоевград, но междувременно се разболяла от грипен вирус и се наложило да я преместят в детско отделение, за да се лекува. Медиците й обяснили, че докато е болна, не могат да я оперират. Едва след това й е направена първата операция. Лекарите установили, че момичето е с абцес на маточната тръба и на яйчника.

Гнойната киста буквално се пръснала и пациентката получила перитонит. Лекарите я изчистли и съобщили на близките на Лиляна, че всичко е наред. Междувременно момичето получило натравяне на кръвта и вчера в 11 часа се наложило да я оперират втори път. Лекарите в реанимация я държат в медикаментозна кома, прилага се лечение с най-мощни антибиотици за овладяване на коремното възпаление.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини