Last news in Fakti

29 Ноември, 2011 19:39 4 193 8

16-годишна в кома след гинекологична операция

Момичето е транспортирано в

16-годишната Лиляна Христова от Петрич е в медикаментозна кома след операция на киста на яйчника в болницата в Благоевград. В 16.15 часа с реанимобил момичето е транспортирано в УМБАЛСМ "Пирогов".

Преди около седмица Лиляна е прегледана от лекар в МБАЛ „Рокфелер“ заради силни болки в кръста и бъбреците. Медиците открили, че тя е получила възпалителен процес вследствие на поставена й спирала, след което я премахнали и я насочили към болницата в областния град.

Момичето е настанено в хирургията в Благоевград, но междувременно се разболяла от грипен вирус и се наложило да я преместят в детско отделение, за да се лекува. Медиците й обяснили, че докато е болна, не могат да я оперират. Едва след това й е направена първата операция. Лекарите установили, че момичето е с абцес на маточната тръба и на яйчника.

Гнойната киста буквално се пръснала и пациентката получила перитонит. Лекарите я изчистли и съобщили на близките на Лиляна, че всичко е наред. Междувременно момичето получило натравяне на кръвта и вчера в 11 часа се наложило да я оперират втори път. Лекарите в реанимация я държат в медикаментозна кома, прилага се лечение с най-мощни антибиотици за овладяване на коремното възпаление.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Някоя си

    0 0 Отговор
    Некадърници!!! Както е тръгнало, в тази скапана държава до година-две , медиите ще ни зариват с новини, че са на изчезване жените!:((
  • 2 retrogaden

    0 0 Отговор
    16 godishna sus spirala! zashto ne si vuzmutena be nyakoya si?
  • 3 Атилла Дулло

    2 0 Отговор
    В България няма жени!Има метреси,мутреси и треси!
    Спирала на 16 годишна!? Това е пълен просташки абсурд!
    Спиралите увреждат трайно шийката на матката.Препоръчват се само на жени който вече са раждали и немислят да го правят отново.Не са малко случайте на забременяване със спирала.Според мен малката Лолитка сама е допринесла с глупостта си за настоящите и здравословни проблеми.
    Ако искате мъжете да ви уважават спрете да живеете и да се държите като леки жени.
  • 4 papagal

    0 0 Отговор
    dali ne trqbva da se zamislim ,4e momi4eta se pravqt na jeni.....
  • 5 Daniela

    0 0 Отговор
    УЖАС!!! 100% е някоя циганка, на 16г спирала???????????

    Коментиран от #6

  • 6 Jesika

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Daniela":

    @5 съмнявам се, те за такива неща пари не дават, затова имат и по 100 деца)
  • 7 Philip

    0 0 Отговор
    Ква сипрала кво чудо бе ...тея пикли по на 16 си слагат спирала ..абе момичета вие на 16 знаете ли какво ви се прави е.е ли ви се пикае ли ви се какво се случва...ужас
  • 8 Kafe Ganoderma

    0 0 Отговор
    Според източната медицина кистите на яйчниците се появяват в кисело ph на тялото. Затова трябва да се погрижим за нормализиране на ph в организма - има алкални храни, които му въздействат и в рамките на няколко месеца може да имаме много добър резултат. Така по естествен път ще изчезнат и кистите на яйчниците. Ето някои алкални супер храни – спирулина, гъба рейши, кордицепс, сок от нони. Освен това те спомагат и за детоксикацията на организма. Повече информация за продуктите може да намерите тук: http://www.kafe-ganoderma.eu