Отидете към основна версия

17 363 24

На никого не му пука за глупавите снимки от почивката ви

  • снимки-
  • почивка-
  • ваканция-
  • социални мрежи-
  • интернет-
  • споделяне-
  • завист-
  • показност-
  • дразнещи-
  • анкета

73% от потребителите мразят да гледат чужди снимки, направено по време на ваканцията им

Снимки: shutterstock

Помислете пак, преди да публикувате снимка на коктейла, който си пийвате на плажа по време на почивката си или на някоя до болка позната забележителност, която сте видели в някой европейски град по време на ваканцията си. Обмислете внимателно дали наистина трябва да покажете на приятелите и последователите си в социалните мрежи къде сте и какво правите, защото никой не го е грижа за вашите ваканционни снимки.

В действителност, според едно ново проучване, 73% от хората смятат, че е напълно неподходящо и изключително дразнещо, когато някой друг залива социалните мрежи със снимки от почивката си.

В анкетата, проведена от застрахователната компания "Авива", по-голямата част от участниците са заявили, че мразят да гледат снимки от почивката на някой друг.

От 2000-те запитани, почти всички са заявили, че една от най-дразнещите снимки, които някой може да публикува във Фейсбук или Инстаграм, за да покаже, че е на море, е снимка на краката му или на коктейла, който току-що са му донесли от бара на плажа.

И все пак 77% от потребителите качват такива снимки в профилите си.

Резултатите от проучването сочат, че всеки пети (21%) прави това, за да покаже къде е бил, но един на всеки 10 души иска да накарат другите да му завиждат.

Все пак има и такива, които публикуват снимки с малко по-благородна цел. 44% заявяват, че публикуват снимки от ваканцията си, за да държат семейството и близките си в течение на това, което се случва с тях (малко странна причина, имайки предвид, че би им отнело по-малко време да се обадят по телефона или да изпратят съобщение).

Петте най-често срещащи се снимки в социалните мрежи, направени по време на ваканция, според туристическата агенция са:
- Изглед от балкона на хотелската стая
- Снимка на храната, поръчана за вечеря в някой местен ресторант или закупена от уличен търговец
- Кадър от разходката за разглеждане на местните забележителности
- Първият коктейл, поръчат по време на почивката
- Снимка на местни кучета и котки

Когато обаче, става дума за почивка на морския бряг, снимката, която ще виждате най-често е тази на чифт крака, изпънали се на плажа.

"Почивката за повечето хора е време, през което се откъсват от еднообразието и сивотата на ежедневието. Това обаче, не се отнася до социалните мрежи. Онези дни, когато хората можеха да видят снимките от почивката си, едва когато се приберат у дома, отдавна отминаха. Сега споделяме изживените мигове на момента, а понякога и в реално време", обяснява Адам Бекет от компанията, провела анкетата.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини