Отидете към основна версия

12 070 25

Никога не казвай "Никога!" в секса

  • секс-
  • никога-
  • предразсъдъци-
  • анален секс-
  • вибратор-
  • садо-мазо-
  • сексуалност

Сексуалното желание е като течност

Снимка: Shutterstock

„Никога няма да спя с човек от същия пол!“

„Никога няма да опитам анален секс!“

„Никога няма да пробвам садо-мазо секс!“

„Никога няма да си купя вибратор!“

"Никога няма да правя секс с чернокож!"

Всички сме склонни към категорични изказвания по отношение на нещата, които харесваме или не харесваме, особено в това вълнуващо преживяване - секса. Напълно нормално е нещо да не ви харесва - всеки има собствен вкус и своя представа за живота. Изборите, които правим в личния си живот, създават образа на това, което сме като личности и понякога сме умишлено прекалено внимателни и предпазливи какво казваме на околните с тях поради предразсъдъци или липса на опит.

Човешката сексуалност може да бъде разглеждана като течност, която е неограничена в своите посоки на движение. Течността приема формата на съда, в който бъде поставена. Възможно е до този момент да не сте искали да пробвате нещо, просто защото не сте попаднали на точния момент, или не сте срещнали правилния човек. Различните хора умеят да отключват у нас различни аспекти на нашата същност, които дори не сме подозирали, че имаме, или които сме потискали дълго време поради страх и предразсъдъци.

Хората имат нуждата да се чувстват приети от своята група и поради тази причина са склонни да потиснат и прикрият навътре в себе си всичко, което се разминава с общоприетите норми. Но когато срещнат точния човек, който от самото начало е отворен за нещо, което са били потиснали надълбоко в ума си – изведнъж се появява ново поле за изява, нова територия за опознаване, нов съд за течността - тяхната сексуалност.

Сексуалната възбуда е биохимия. Не само тялото, но и мозъкът има думата в нашите сексуални предпочитания, защото той ръководи фантазията. И ако има нещо в секса, което категорично отричате и твърдите, че НИКОГА не бихте пробвали, е добре да помислите каква е причината зад този твърд избор. Може би партньорът ви не го харесва, не го разбира или не ви предразполага, или пък смятате, че това ви поставя в лоша светлина, или изпитвате срам да го направите? Човек е това, за което мисли, когато е сам и няма опасност някой да осъди действията му - така най-лесно ще разберете какво ви влече, ако просто останете насаме със себе си и бъдете честни.

Хубаво е да знаете, че сте свободни да опитате всичко – с всички хора, във всички етапи от живота си. Хората не живеят в един изолиран момент от времето, нито самите те са константи. И макар всеки човек да има постоянни характеристики, които го определят като личност, то те зависят изцяло от новопостъпващата информация всеки ден, както и от реакцията към нея, която може да бъде различна във всеки момент. Защото тя е течна, също както и нашата сексуалност.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини