Отидете към основна версия

14 769 8

Паднаха най-популярните митове за секса

  • секс-
  • митове-
  • експерти-
  • развенчаха-
  • главоболие-
  • бременност-
  • инфаркт
Снимки: shutterstock

Когато става въпрос за секс неизбежно се изричат различни твърдения и постулати, в които повечето хора сляпо вярват и дори не се замислят дали са истина. Тези мъдрости — късчета самородно злато — стоят в основата на много митове и небивалици, свързани със секса.

Експертите предупреждават, че много от нашите схващания и представи за този интимен акт са грешни или неверни.

Британското издание Daily Mail е потърсило мнението на различни експерти и те убедително представят доказателства, развенчаващи едни от най-популярните митове за секса.

Много от нас са чували, че сексът при главоболие може да влоши нещата, поради което това е една от най-често срещаните причини за отказ.

Оказва се обаче, че това твърдение е пълна лъжа, защото сексът всъщност може да излекува главоболието ви.

Вижте някои от най-популярни мита за секса, които сексолозите правят на пух и прах:

Сексът увеличава риска от сърдечен удар

Мъжете, със сърдечни проблеми, често се страхуват от интимност, защото се страхуват, че могат да получат сърдечен удар. Според експертите това е пълна заблуда и няма място за притеснения. Статистиката сочи, че сексът не може да предизвика инфаркт. В проучване, в което са взели участие 536 пациенти на възраст между 30 и 70 години, само 0.7% са били засегнати от инфаркт.

Не можете да забременеете докато сте в цикъл

Когато една жена е във фертилна възраст, тя може да забременее по всяко време, дори когато е в цикъл. Разбира се, вероятността тогава е по-малка, но съвсем не е изключена. Всяка хормонална дисфункция или евентуална нередовна овулация може да ви изненада, затова не се доверявайте на това. В допълнение рискът от заболяване остава същият.

Главоболието е добро извинение да откажете интимните ласки на партньора си

Ако отказвате да правите секс, защото имате "ужасно главоболие", правите грешка. Учените твърдят, че сексът всъщност лекува болката, а не я влошава. Изследване, проведено от екип от университета в Мюнстер, Германия показва, че при чести интимни ласки повече от половината хора, страдащи от мигрена, са се почувствали по-добре.

Сексът и достигането до оргазъм могат да предизвикат раждане при бременни жени.

Теоретично, сексът може да предизвика контракции при бременни жени, но само ако те са в много напреднала бременност и очакват всеки момент да родят. Причината за това се дължи на хормони в спермата, наречени простагландини, които омекотяват шийката на матката и стимулират контракциите. Синтетични форми на тези хормони се използват за предизвикване на раждане. Това обаче би могло да се случи в края на бременността, казват специалистите. През останалото време хормоните не оказват влияние.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини