Отидете към основна версия

6 008 16

Цяла Турция хвали сватбен фотограф, пребил младоженец

  • фотограф-
  • сватбена фотография-
  • сватба-
  • булка-
  • младоженец-
  • бой-
  • турция

В родната Турция смятат фотографа за герой

Турският фотограф Онур Албайрак преби младоженец и се опита да спре сватба, след като разбрал, че булката е непълнолетна. Потребителите на социалните мрежи горещо одобряват постъпката на фотографа и го наричат герой, съобщава PetaPixel.

Онур разказал на журналистите, че младоженецът дошъл сам при него в студиото, за да поръча сватбена фотосесия. Но фотографът видял булката чак когато станало време за церемонията. Девойката изглеждала много уплашена и Онур заподозрял, че нещо не е наред.

"Видях булката на сватбата. Тя беше дете и почувствах страха ѝ, тя трепереше", разказва Онур Албайрак. Фотографът попитал младоженеца на колко години е булката му и той признал, че тя е на 15. Тогава Онур бил категоричен, че няма да продължи снимките и поискал сватбата да бъде прекратена. Младоженецът обаче заявил, че фотографът вече е подписал договор и трябва да продължи да снима. Онур се опитал да си тръгне, но мъжът се нахвърлил върху него и го нападнал, в резултат на което младоженецът останал с разбит нос.

Ситуацията бързо набрала популярност в турския печат и потребителите на социалните мрежи веднага застанали на страната на фотографа. Онур уверява, че не е привърженик на скандалите и насилието, но ако се наложи пак ще постъпи така.

"Децата булки са жертва на жестоко отношение и няма сила, която да ме накара да снимам дете в сватбена рокля", казва Онур. Минималната възраст за сключване на брак в Турция е 18 години, а мъжете, които сключват брак с деца, рискуват да попаднат зад решетките. Засега няма информация дали пребитият от фотографа младоженец ще понесе и съдебно наказание.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини