Отидете към основна версия

5 280 2

Спрете главоболието на момента без лекарства! Ето как...

  • главоболие-
  • аналгин-
  • аспирин-
  • лекарство-
  • медицина-
  • домашна медицина-
  • съвет

Няколко прости начина за спиране на мигрената в момента, в който се появи

Снимки: Shutterstock

Всеки знае колко ужасно е главоболието, особено когато е хронично и не можем лесно да се отървем от него, дори и с аналгетици и друго болкоуспокояващи. Затова тук сме изброили няколко прости и лесни начини за борба с мигрената и главоболието, които може да приложите в момента, в който усетите болката. Ето ги и тях:

1. Леден компрес

Според лекарите ледът е противовъзпалително средство. Може да си сложите леден компрес на главата, китките, врата за моментално успокояване на болката. Ако нямате лед под ръка, пробвайте с дреха потопена в леденостудена вода.

2. Етерично масло от лавандула

Маслото от лавандула има успокоителен ефект върху цялото тяло. Може да си правите инхалации с лавандулово масло или да го намажете върху кожата.

3. Етерично масло от мента

Втрийте маслото от мента в слепоочията и зад врата, за да облекчите главоболието. Различни проучвания дори твърдят, че маслото от мента може завинаги да спре проявите на мигрена.

4. Джинджифил

Джинджифилът е изключително полезен за цялостното здраве. Независимо дали го приемате под формата на прах, пиете чай от джинджифил или го консумирате пресен, доказано е, че джиджифилът успокоява главоболието.

5. Йога

Йогата е стара техника, която се ползва за лекуването на сериозни заболявания. Трениращите йога споделят, че проявите на мигрената са се разредили и са значително по-слаби, откакто са започнали да практикуват този вид спорт.

6. Масаж

Терапевтичните масажи не само спират главоболието, но и правят интензитета му много по-малък. Освен това, те подобряват и качеството на съня.

7. Приемайте повече магнезий

Липсата на магнезий може да е причината за чести главоболия, отпадналост, крампи и пр. Включете повече магнезий в диетата си като ядете бадеми, сусам, слънчоглед, бразилски орехи, кашу, фъстъчено масло, овесени ядки, мляко и яйца.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 1 гласа.

Свързани новини