Отидете към основна версия

13 956 30

Айнщайн предсказал Апокалипсис, който ще унищожи живота на Земята

  • алберт айнщайн-
  • апокалипсис-
  • гибел-
  • унищожение-
  • теория-
  • гравитационни вълни

Великият физик пръв описва гравитационните вълни, открити десетилетия след смъртта му

Снимка: shutterstock

Предсказания за гибелта на планетата ни, както и на всичко живо, което я населява, все по-често намират място върху страниците на различни издания. Макар повечето от тях да са плод на развинтеното въображение на псевдоучени и любители на конспиративните теории, сред тези апокалиптични теории се открояват няколко, изказани от велики умове и членове на научната общност. Едно от тях идва от гениалния немски физик–теоретик, философ и писател Алберт Айнщайн. Нобеловият лауреат е предсказал Апокалипсис, който ще причини гибелта на всичко живо на Земята.

Сблъсъкът на гравитационни вълни в бъдеще може да стане причина за възникването на черна дупка недалеч от мястото, на което се намира нашата планета в космическото пространство. Това ще причини гибелта на Земята и всичко живо, което я населява, обявиха учени от Принстънския университет, цитирани от The Koz Times.

Гравитационните вълни представляват колебания на тъканта пространство — време. Тяхното съществуване е предсказано от великия физик Алберт Айнщайн и са засечени за първи път от научната общност през 2016 г.

Гравитационните вълни се появяват при сблъсъка на черни дупки, като правилo, на много далечни разстояния от Земята. Така, докато стигнат до нашата планета, вълните много трудно може да бъдат фиксирани.

Учените са стигнали до извода, че в един момент недалеч от Земята ще се сблъскат мощни гравитационни вълни, в резултата, на което ще възникне колосално свиване на пространството — време и че се появи черна дупка, която ще погълне Слънчевата система. Единственият оптимистичен нюанс в този твърде реалистичен сценарий е, че той е малко вероятен, смятат специалистите.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини