Отидете към основна версия

4 185 29

Американка забременя едновременно от двама хомосексуални мъже и им роди 2 бебета

  • бебета-
  • ин витро-
  • гей двийка-
  • различни бащи-
  • уникален случай-
  • сурогатна майка

Благодарение на чудото ин витро двойката успява да сбъдне мечтата си

Британска гей двойка се сдоби с бебе благодарение на сурогатна майка от САЩ. Интересното и уникалното в този случай, който е първият подобен в медицинската история на Великобритания, е, че близнаците, заченати с ин витро процедура, са и на двамата татковци.

Саймън и Греъм Бърни-Едуардс посрещат децата си Александра и Калдър благодарение на 32-годишната Мег Стоун, чиято яйцеклетка е оплодена едновременно и от двамата мъже, пишат британските медии.

Откакто се срещнали, Саймън и Греъм Бърни — Едуардс мечтаели да създадат пълноценно семейство и да имат дете. Те се обръщат към клиника за ин витро оплождане в Лос Анджелис, където срещат Мег Стоун. Тя се съгласява да стане тяхна сурогатна майка срещу 25 хиляди лири стерлинги.

Според Стоун, когато за първи път видяла профила на Саймън и Греъм, тя била привлечена от благородните им усмивки. Наскоро жената скъсала с любимия си човек и не била готова за друго дете. Тогава тя решила да помогне на нуждаещите се.

„Удивително е, че Греъм и аз имахме възможност да станем бащи и всеки един от нас е биологичен родител на един от двамата близнаци", споделя 43-годишният Саймън.

Дълго време мъжете не могли да решат кой да е биологичният баща на нероденото им дете, а в клиниката ги уверили, че и двамата партньори могат да участват в процеса. "Казаха ни, че половината от ембрионите може да са мои, а другата половина — на Греъм", обясни Саймън.

"Мег свърши чудесна работа. Оказва се, че тя наистина е забременяла от двамата наведнъж”, казва 43-годишният Саймън. "Благодарение на прекрасните възможности на ин витрото успяхме да изпълним мечтата си", добавя той.

След като Саймън и Греъм се оженили, те отишли на меден месец в Канада, за да срещнат лично Стоун, която по това време била бременна в петия месец. Двете деца — Александра и Калдър са се родили без усложнения и в чудесно здраве. Според изданието, те все повече приличат на бащите си.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини