Отидете към основна версия

13 525 23

Как обсебените от порното мъже вредят на партньорките си

  • мъже-
  • порнография-
  • порно филми

Мъжете, които са пристрастени към порното, вредят на здравето на половинките си

Снимка: Shutterstock

Жените, чиито партньори често гледат порнографски материали, по-често страдат от хранителни разстройства и проблеми, пише сайтът Юрикалърт, позовавайки се на изследване, проведено в САЩ.

В проучването са взели участие 409 обвързани жени на средна възраст 34 години. То е едно от първите по рода си, търсещи връзка между поведението на романтичния партньор и здравословните навици и поведение на половинката му.

Освен че открива връзка между "порно привичките" на мъжа и симптомите на хранително разстройство при жената, изследването установява и по-висок процент на проявата им при представителки на нежния пол. Жените споделят, че усещат натиск от страна на партньорите си да изглеждат физически по-добре.

"Често говорим за влиянието на медиите, семейството и приятелите върху хранителните разстройства, но малко се говори за ролята на партньора като фактор за проявата им. Нашето изследване обаче установи явна зависимост между симптомите на хранителни разстройства при жените и възприятието им за натиск от партньора да бъдат слаби. Въздействие оказва също и гледането на порнография от страна на приятеля или съпруга", казва Треси Тилка от изследователския екип от университета на Охайо.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини