Отидете към основна версия

61 230 67

Ето защо сексът на 50 г. е по-добър, отколкото на 25 г.

  • секс-
  • 50-
  • 25-
  • възраст-
  • стареене

Едно от предимствата на стареенето е това, че хората опознават вкусовете и предпочитанията си

Снимка: Shutterstock

Отдавна не се робува на схващането, че сексът и разговорите за него се отнасят само за по-младите хора със стегнати тела и непознаващи задръжки. Сексът преди да стане част от света на децата, е бил и е част от този на родителите им. Да правиш любов на зряла възраст е в пъти по-добро от акробатиките, които правят младите, имитирайки невероятно удоволствие.

Едно от предимствата на стареенето е това, че хората опознават вкусовете и предпочитанията си. С напредване на времето хората могат да се надсмиват над някогашните си сексуални похождения, да се усмихват снизходително на неудобния секс на задната седалка на бащината кола, пише struma.bg. С наближаването на 50-годишна възраст на мъжете и жените все повече им харесва да усещат телата си загърнати от меките чаршафите, сетивата им да бъдат галени от приятен джаз и от лукса да се наслаждават на предиграта. Не защото са се наситили на по-палавите преживявания, а защото са станали по-мъдри за ласките. Ето 5 причини, които ще ви докажат защо сексът на 50 е по-добър от този на 25:

1. Разгонените кучета са в миналото

Когато са в своето второ десетилетие, повечето мъже са като разгонени песове, че дори лекият полъх на морския бриз би могъл да ги възбуди. На 50 г. обаче господата не причиняват на себе си и на отсрещните това неудобство. Първо, защото им трябва повече време да се възбудят и второ, вече се чувстват съвсем комфортно в общуването със срещуположния пол.

2. Работата вече не е на първо място

На 25 г. повечето хора са концентрирани в това да градят кариера или в търсене на правилната за тях работа. Стресът може да навреди на представянето в леглото, което да доведе до безпокойство и повече стрес. В началото на 50-те човек вече е достигнал пика в професията си и е наясно, че има живот и извън офиса.

3. Изчезнал е страхът от нежелана бременност

Не е тайна, че е трудно за жените над 50 да заченат. И не толкова заради възрастта, а заради желанието им да не стават родители на тази възраст отново. Вече са отгледали децата си, най-вероятно имат и внуци, затова едва ли ще им се иска отново да си правят тест за бременност. Освен това те не се притесняват, че по време на лятната ваканция ще имат няколко дни, които ще възпрепятстват креватните им преживявания заради месечния ни цикъл.

4. Децата вече не пречат на секса

Ако сте били късметлии и вашите наследници са имали завидно дълбок сън, то със сигурност сте се заключвали в спалнята и сте се отдавали на бързи ласки. Но за повечето родители това е почти немислимо, тъй като винаги идеята за секс е била прекъсната от желанието на детето я за чаша вода, я да сподели, че е повърнало на пода в хола. На 50 г. децата отдавна са се изнесли от вкъщи, което дава чудесната възможност да се разхождате голи из всекидневната и да задоволявате и най-смелите си плътски фантазии по средата на деня или когато пожелаете.

5. Няма скрито-покрито

На младини жените все се чудят какво по-изчанчено бельо да си купят, за да съблазнят безкомпромисно любимия. На 50 г. те нямат нужда от финтифлюшки и допълнително разкрасяване на съвършеното си женско тяло. Отворете халата и покажете цялата си прелест. Помнете, че няма нищо по-секси за един мъж от уверената в себе си жена. А това важи с пълна степен за леглото. Не забравяйте, че мъжът до вас също остарява. Също има сребро в косите, бръчки по лицето и някое и друго килце отгоре.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 38 гласа.

Свързани новини