Отидете към основна версия

8 596 13

Индийската армия откри следи от Йети (СНИМКИ)

  • странни следи-
  • йети-
  • снежен човек-
  • хималаи-
  • индийска армия-
  • твърдения

Група военни попаднала на странни следи в снега по време на планинска експедиция 

Снимки: shutterstock

"Открити са следите на Йети!" Това обявиха тази седмица от индийската армия в Twitter, предизвиквайки лавина от подигравки от потребителите на социалната мрежа.

Митичното създание, известно още и като Ужасния снежен човек и Голямата стъпка, се предполага, че е огромно маймуноподобно създание, обитаващо Хималаите.

Хората от векове търсят Йети, но досега никой не е успял да представи правдоподобни доказателства за съществуването му. Ето защо потребителите в социалните мрежи бяха хванати неподготвени, когато индийската армия обяви, че е открила следи, доказващи, че митичното създание наистина обитава Хималаите.

В официалния профил в Twitter на Допълнителната генерална дирекция за обществена информация на индийската армия бяха качени 3 снимки, на които се виждат странни отпечатъци в снега.

Текстът към кадрите гласи: „За първи път екип от индийската армия е забелязал мистериозни следи от митичния звяр Йети по време на катерачна експедиция.“

В галерията е качена и обща снимка на участниците в експедицията.

Според съобщението на армията, отпечатъците са били с големина 81 см на 38 см и са били забелязани миналия месец близо до базов лагер Макалу, който се намира в изолиран планински район между Непал и Тибет.

В публикацията се казва още, че "в миналото, този неуловим снежен човек е бил забелязван само в Националния парк Макалу-Барун .“

Публикацията предизвика истински фурор сред потребителите на Twitter. Някои искрено се посмяха и засипаха с подигравки военните, други се усъмниха в достоверността на публикацията, а трети отправиха остри критики към армия, задето си позволява да разпространява теория, развенчана от науката.

Въпреки бурната реакция, която постът предизвика тази седмица в цяла Индия, армията така и не предостави допълнителни доказателства, които да защитят откритието.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 1 гласа.

Свързани новини