Отидете към основна версия

8 977 15

Паника в Бъкингам! Кралицата избяга

  • бъкингамският дворец-
  • кралица елизабет втора-
  • напусна-
  • вредители-
  • плъхове-
  • мишки-
  • стари сгради-
  • замъци-
  • напаст

Дребни космати натрапници превземат двореца

Снимки: shutterstock

Кралица Елизабет Втора напусна Бъкингамския дворец в паника. Причина за ненадейното ѝ заминаване се оказа появата на неканени гости, които превзели кралския дом, пишат британските медии.

За да се справят с натрапниците, в двореца били извикани специалисти за борба с вредителите.

Плъховете и мишките не са съвсем необичайни гости в старите английски сгради, но Бъкингамският дворец е последното място, на което бихте очаквали да откриете тези гризачи. И все пак,точно там са били забелязани да се разхождат дребните вредители, твърди в своя публикация британския таблоид Sun.

Според вестникът малките космати същества са били забелязани да се разхождат из кухните на двореца.

"Плъхове са забелязани от външната страна на кухненските помещения, което очевидно е проблем", казва източник от двореца пред вестника.

Появата на плъхове в кралската резиденция е не само проблем, а нещо напълно неприемливо, особено когато "не може да се направи кой знае какво по този въпрос", твърди източникът на в. Sun.

Появата на косматите натрапници станала причина за всеобща паника в двореца. Самата кралица Елизабет била ужасена от новината, че из дома ѝ тичат плъхове и мишки, защото се страхувала от зарази и болести. Ето защо, Нейно Величество набързо напуснала Бъкингам.

Не е тайна, че Лондон често има проблеми с гризачите, особено в по-старите постройки. А Бъкингамският дворец е именно такава стара сграда, която датира от 1703 г.. Дворецът е пълен с пукнатини и пролуки, в които малките вредители могат да се укриват и спотайват.

Присъствието на плъхове в жилищните райони ужасява повечето хора, най-вече защото те са известни като преносители на много болести и зарази.

През 2015 година в британската столица имаше нашествие на плъхове с размерите на котки. Причината за страшното нашествие тогава беше имунитетът, който косматите създания изградили срещу отровите, с които екстерминаторите до тогава се борели с тях.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 9 гласа.

Свързани новини