Отидете към основна версия

5 492 7

Рецепта на деня: Рибена чорба по бургаски

  • рибена чорба-
  • по бургски-
  • риба-
  • рибена супа

Рецептата е на стари майстори готвачи

Снимка: Shutterstock

Предлагаме ви рецептата за известната край морето рибена чорба по бургаски. Тя е уникално вкусна, а и не се приготвя никак трудно.

Продукти:

700 грама риба от поне три различни вида

Глава лук

1 морков

1 червена чушка

1 картоф

3 стръка целина, 5 стръка мащерка и 1 лъжичка девесил

Люта чушка

1 жълтък

лъжица кисело мляко, 4 с.л. олио, черен пипер, сол на вкус

Първо трябва да си почистите рибите много хубаво от опашките и вътрешностите, но главите им си ги оставяте. След това ги сварявате в подсолена вода.

Зеленчуците се нарязват на средни кубчета и ги поставяте в една дълбока тенджера. Прибавяте към тях стръкчетата подправки, пипера и ако трябва още малко сол на вкус.

Всичко това се залива с още топлия, но вече прецеден бульон от рибата. Оставяте на котлона тенджерата, за да ври поне около 40-ина минути.

Готовата риба през това време я почиствате добре от костите, а вече и от главите ѝ. Тогава чак я поставяте при зеленчуците да поври за още десетина минути.

Застройката за рибената чорба я правите от един жълтък, който сте разбили с киселото мляко. Става фантастична чорбичка и то по рецептата на стари майстори готвачи в Бургас, пише topactualno.com.

Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.

Свързани новини