ТЕМА: Какво да сготвя
Новини

Рецепта на деня: Рибена чорба по бургаски

Рецептата е на стари майстори готвачи

Публикувана: 9 Юли, 2019 11:02
7 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 2397
Рецепта на деня: Рибена чорба по бургаски
Снимка: Shutterstock
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.

Предлагаме ви рецептата за известната край морето рибена чорба по бургаски. Тя е уникално вкусна, а и не се приготвя никак трудно.

Продукти:

700 грама риба от поне три различни вида

Глава лук

1 морков

1 червена чушка

1 картоф

3 стръка целина, 5 стръка мащерка и 1 лъжичка девесил

Люта чушка

1 жълтък

лъжица кисело мляко, 4 с.л. олио, черен пипер, сол на вкус

Първо трябва да си почистите рибите много хубаво от опашките и вътрешностите, но главите им си ги оставяте. След това ги сварявате в подсолена вода.

Зеленчуците се нарязват на средни кубчета и ги поставяте в една дълбока тенджера. Прибавяте към тях стръкчетата подправки, пипера и ако трябва още малко сол на вкус.

Всичко това се залива с още топлия, но вече прецеден бульон от рибата. Оставяте на котлона тенджерата, за да ври поне около 40-ина минути.

Готовата риба през това време я почиствате добре от костите, а вече и от главите ѝ. Тогава чак я поставяте при зеленчуците да поври за още десетина минути.

Застройката за рибената чорба я правите от един жълтък, който сте разбили с киселото мляко. Става фантастична чорбичка и то по рецептата на стари майстори готвачи в Бургас, пише topactualno.com.

Поставете оценка на статията:
Оценка 2.3 от 3 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
Лора
(гост)

Неутрално
1 Отговор
Това е най вкусната чорба, но наистина приготвена от майстор...! Естествено, че старите вълци на морето я приготвят най добре от много видове риба...!!!

Оценка:
-4 +7

Юрий
(гост)

Неутрално
2 Отговор
за чичо боко да отслабва, че нещо е апнал бедаеамамудеа

Оценка:
-0 +1

гощо
(гост)

Неутрално
3 Отговор
Не съм чувал нито някога съм ял рибена чорба с застройка?!!? Вярно живея на сушата и не съм много в час,нооо......

Оценка:
-2 +3

варна
(гост)

Неутрално
4 Отговор
Каква целина, каква мащерка, какъв картоф, каква чушка? Да не сте в РусИ или Лом? Какви 40 минути за зеленчук? Супа става и с един вид риба, само да има прясна....

Оценка:
-6 +0

Готин ама не съвсем
(гост)

Неутрално
5 Отговор
Боже, и тези рибена чорба ще правят??
Рибена чорба се прави от 8 вида риба и то речна! и единият вид е само за аромат. Казва се Бабаняк. Един такъв бодливко, който след като се свари се изхвърля, а останалата риба се чисти от костите и се яде!
Доста има да бягате срещу живеещите по Дунава, за истинска рибена чорба!

Оценка:
-4 +2

Супа с три листа...!
(гост)

Неутрално
6 Отговор
Няма нищо общо с истинска рибена чорба...! Само като се сетя за онази помия....!!!!

Оценка:
-0 +2

Алфа Ромео
(гост)

Неутрално
7 Отговор
Сигурно е вкусно но аз имам фобия от това да не ми се забие кост в гърлото.

Оценка:
-2 +0

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български.

Ловци на бисери
Илхан Андай
Главният редактор на „24родопи“ Илхан Андай коментира ситуацията в ДПС и държавата
”Пиленцата” срещу Доган наесен ще станат на яхния"

Още бисери