Отидете към основна версия

6 693 24

4 причини, поради които жените имитират оргазъм

  • оргазъм-
  • имитират

Всичко се върти около мъжкото и женското его

Снимка: Shutterstock

Според статистиката огромна част от жените имитират звуци на удоволствие в леглото, а половината симулират оргазъм. Защо го правят? Сексолозите дават отговор на този въпрос.

Съгласно данни от проучване на британски университет 80% от жените имитират стонове в леглото, а 50% - оргазъм. Главните мотиви за такова поведение са уважение към партньора, желание да му се достави радост, а също и получаване на възможност за манипулация. Много жени симулират само за да изглеждат „секси" в очите на партньора си.

Мъжете дори не подозират, че повечето жени издават звуци по време на секс само когато изпитват дискомфорт. А 30% от тези, които действително получават удоволствие от интимната близост и достигат пика на насладата, предпочитат да го правят мълчаливо, пише flagman.bg. Ето основните причини жените да имитират оргазъм:

Те искат да задоволят партньора си

Това е една от основните причини защо жените имитират, че получават оргазъм. Tе интуитивно усещат важността на тяхното удоволствие за мъжкото самочувствие в леглото. Ако обичат мъжа, но нещо така и не достига в сексуалното изпълнение, имитацията идва на помощ.

Хем мъжът спокоен, хем те „имитират” щастлива връзка. Както се казва – почти идилия. Но… като щадят егото на техния любим, той няма никога да се научи да им доставя удоволствие и връзката им е много вероятно да се разпадне. Сексът е важен за жените точно толкова, колкото и за мъжете. Имитирането вреди на връзката почти толкова, колкото и изневярата.

Те нямат настроение за секс

Има моменти на повишен стрес, проблеми във важна сфера от живота и откровен вътрешен хаос. Много вероятно в тези периоди жената да няма настроение за секс. Или да поиска по-бързо да приключи с него. Тя го прави отново, за да пощади мъжкото его и да му достави удоволствие и потвърждение, че е добър любовник. Когато не слушат сигналите на тялото си и правят секс заради другия, те изтощават себе си и се блокират още повече за удоволствието. Бъдете искрени и споделяйте чувствата и усещанията си. Ако не сте в настроение, просто почетете книга или се погушкайте. Няма нищо лошо в това.

Манипулация

Това наистина е причина, заради която жените имитират оргазъм и … вървят срещу себе си. Всичко отново се върти около мъжкото и женското его. Ако жената знае, че нейното „оргазмено потвърждение” ще го разтопи, тя ще го прави, за да получи каквото иска. Това е нож не с две, а със сто остриета. Вървите срещу себе си, защото превръщате секса във валута и обезценявате неговата духовна и интимна сърцевина. Вървите срещу партньора си, който строи концепциите си за отношенията ви върху плаващи пясъци и живее в илюзия. Вървите срещу връзката ви, защото посявате семенцата на лъжата в отношенията. И най-вече вървите срещу личното си щастие и сексуална удолетвореност.

Несигурност

Несигурността по отношение на собствената привлекателност и женственост е най-неудобното грахче, върху което всяка нощ жената ляга. Като в приказката „Принцесата и граховото зърно”. И 10 матрака да сложиш, то е там и те гложди вътрешно ден и нощ. Несигурността кара жените да преекспонират своето удоволствие, за да демонстрират своята сексуална сила. Страхът да я помислят за по-малко жена или още по-лошо за фригидна жена е нещо, което притеснява много жени. Това става причина за разиграването на театър, за да може тяхната несигурност и страхове да не бъдат разкрити.

Вече има много практики, книги и информация, с които можете да повишите своята самоувереност и да усетите себе си като жени, без това да включва каквато и да е имитация. Да приемете себе си и тялото си, да си позволите да изпитвате удоволствие и да правите любов с отворено сърце е прекрасно и всяка жена заслужава да го изживее с любимия мъж. Да имитираш оргазъм е личен избор. Колкото и да сте талантлива в това, опитай да смените перспективата и започнете да се свързвате със тялото и усещанията си. Безценно е!

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.

Свързани новини

  • Най-трудната секс поза за мощен оргазъм

    Добрият секс е една от предпоставките за здрава и щастлива връзка. Експериментите в леглото внасят допълнителна свежест и тръпка в отношенията между м ...
    24.03.2024
    11 275
    55
  • Защо жените получават оргазъм по-рядко от мъжете

    Учени от Университета в Макмастър, Канада, разкриха причините, поради които мъжете достигат до оргазъм по-често от жените. Изследването е публикувано ...
    08.03.2024
    5 279
    38
  • Възможен ли е анален оргазъм?

    Аналният оргазъм е оргазъм, който се постига чрез анална стимулация чрез докосване, близане, пръсти, проникване и други. Ако усещането е приятно, всич ...
    16.02.2024
    11 350
    124
  • Защо да мастурбираме, дори ако имаме партньор

    Повечето хора смятат, че не е редно да се мастурбира, докато имат партньор. За някои е обидно да разберат, че човекът до тях се самозадоволява в момен ...
    14.01.2024
    7 067
    56
  • 10 любопитни факта за секса

    Според американски учени има няколко факта за секса, които малцина знаят. Учените са установили, че ние губим от поглед някои важни нюанси, от които п ...
    05.01.2024
    7 133
    48