Отидете към основна версия

2 725 3

Отново извън финала на Евровизия сме

  • софи маринова-
  • евровизия

Българската представителка в конкурса "Евровизия" Софи Маринова не успя да се класира за финала.

До него стигнаха Дони Монтел от Литва с „Love is blind", Мая Сар от Босна и Херцеговина с „Korake ti znam", Желко Йоксимович от Сърбия с „Није љубав ствар", Гайтана от Украйна с „Be My Guest", шведката Лорейн с „Euphoria", македонката Калиопи с „Црно и бело", Туджи от Норвегия със „Stay", Лепланд от Естония с „Kuula", Кърт Калея от Малта с „This Is the Night" и Джан Бономо от Турция с „Love Me Back".

Малко съм тъжна, призна пред БНТ Софи Маринова  след края на шоуто. Не мога да повярвам, мисля, че сънувам, че не ни избраха. Целият екип много се постара, изпях песента с много любов, с усмивка и дадох всичко от себе си, каза тя и се закани догодина да участва пак.

Финалът на "Евровизия" е в събота. Освен 20 страни победителки от полуфиналите, до него достигат Германия, Франция, Великобритания, Италия, Испания и Азербайджан. Това са петте основателки на фестивала заедно с победителя от миналата година.

Най-доброто представяне на България е през 2007 година, когато Елица и Стоян Янкулов-Стунджи завършиха пети в крайното класиране с песента си "Вода".

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини