Last news in Fakti

27 Май, 2012 09:42 4 215 6

Швеция спечели Евровизия

  • евровизия-
  • лорийн

Швеция триумфира на тазгодишното издание на „Евровизия”. Представителката на скандинавската страна Лорийн спечели песенния конкурс с електро парчето „Еуфория”. Изпълнителката е популярна със спечелването на формата „Music Idol” в страната си. Тя бе фаворит за приза още преди финала, заедно с руските баби от Бураново, Сърбия и домакина Азербайджан.

Както е известно, нашата Софи Маринова не се класира за финала.

Лорийн спечели зашеметяващите 372 точки и отвя конкуренцията. Песента й вече бе оглавила класациите в 5 държави, включително Швеция и Финландия. Оказа се, че брюнетката печели вота на зрителите и гласовете на журито. Тя получи максимумът от 12 точки от 18 държави. „Обичам ви. Благодаря, че повярвахте в мен”, сподели щастливата 28-годишна победителка.

Въпреки топлото посрещане и бурните ръкопляскания, „Бурановските баби” не успяха да преборят конкуренцията на Лорийн и останаха втори. Първата петища допълват Сърбия, Азербайджан и Албания.

Британските медии пък бълват от съжаления, че страната им се класирала на позорното 25-то място, което за поредна година убива амбициите им за нещо голямо.

Състезанието бе гледано от 125 милиона души.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 !!!!!

    1 0 Отговор
    Швеция, Швейцария, Чехия, Полша на кого му пука? Писна ни! Спрете да трошите народни пари. Като вкарахте циганка разчитахте да обвините в "расизъм" всеки протестиращ. Къде са милионите ромски гласове? Можеха да направят възнагражденията на журита и прочие лапачи зависими от резултатите, но не щото не може да се цоца. Спирайте участието. Искаме имената на всички, не само Драго чая. Всички от журитата гласували за провалени песни да им се забрани участие по медиите и други журита защото явно НЕ РАЗБИРАТ.
  • 2 гостенка

    0 0 Отговор
    пак ЛЪЖАТ ами тя е от мароко ,живееща в швеция колям килипир

  • 3 бедо

    0 0 Отговор
    това е конкурс за европеиска поп музика а не за просташка циганска чалга гнусотия
  • 4 Реалист

    0 0 Отговор
    Браво на 1.Това е истината.Стига вече крадливи и некъдърни кукловоди от музикалния бизнес.
  • 5 Истината

    1 1 Отговор
    Поредното доказателство,че със силиконовите ци.и навънка,натруфените тоалети и кичозни прически става само в публичните домове!
    Да вземат пример ,всичките така наречените "звезди" в България,че когато се явяваш на подобни конкурси, хората гледат имаш ли талант и оценяват него, дори и да си бос на сцената и без силикон!
    Стига сте пращали бездарници,които се харесват от една шепа чалгирани зомбита, и после да се изненадате колко назад са се класирали, едва ли не журито ги прецаквало и куп подобни глупости!
    Лек ден на всички!
  • 6 lolo

    1 0 Отговор
    tova e politika be ............. smotkovci.niama nishto obshto sas hubava pesen ili goliam silikon ,sofi si pee dobre.