Last news in Fakti

25 Май, 2012 10:45 2 716 3

Отново извън финала на Евровизия сме

  • софи маринова-
  • евровизия

Българската представителка в конкурса "Евровизия" Софи Маринова не успя да се класира за финала.

До него стигнаха Дони Монтел от Литва с „Love is blind", Мая Сар от Босна и Херцеговина с „Korake ti znam", Желко Йоксимович от Сърбия с „Није љубав ствар", Гайтана от Украйна с „Be My Guest", шведката Лорейн с „Euphoria", македонката Калиопи с „Црно и бело", Туджи от Норвегия със „Stay", Лепланд от Естония с „Kuula", Кърт Калея от Малта с „This Is the Night" и Джан Бономо от Турция с „Love Me Back".

Малко съм тъжна, призна пред БНТ Софи Маринова  след края на шоуто. Не мога да повярвам, мисля, че сънувам, че не ни избраха. Целият екип много се постара, изпях песента с много любов, с усмивка и дадох всичко от себе си, каза тя и се закани догодина да участва пак.

Финалът на "Евровизия" е в събота. Освен 20 страни победителки от полуфиналите, до него достигат Германия, Франция, Великобритания, Италия, Испания и Азербайджан. Това са петте основателки на фестивала заедно с победителя от миналата година.

Най-доброто представяне на България е през 2007 година, когато Елица и Стоян Янкулов-Стунджи завършиха пети в крайното класиране с песента си "Вода".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 лили

    1 0 Отговор
    Някой икономиса парите за балетна формация, за професионален екип относно визията на Софи, за цялата сцена, къде бяха български зрители в публиката с български флагове, да скандират за Софи, за България. Като няма пари -да бяха събрали от спонсори от бъргарските олигарси...На тази танцувална песен / не балада/ трябва супер танц на сцената, и не е достатъчна само харизмата и гласа на Софи. пак смятам, че някъде потънаха пари, вместо да се направи всичко необходимо за доброто представяне на Софи Маринова и България. След това дали българите зад океана, включително тези в Силиконовата долина ,знаеха за 24 май, че трябва да подкрепят България на Евровизия, кой се погрижи за информираността на българите в чужбина.?
  • 2 Кофти

    0 0 Отговор
    до коментар 1 - има нещо вярно в това!! :)
    (не се казва Силиконова, а Силициева долина на български ;)
  • 3 Адолф Хитлер

    0 0 Отговор
    Евровизия се превърна в " Цигановизия".