Отидете към основна версия

4 223 6

Швеция спечели Евровизия

  • евровизия-
  • лорийн

Швеция триумфира на тазгодишното издание на „Евровизия”. Представителката на скандинавската страна Лорийн спечели песенния конкурс с електро парчето „Еуфория”. Изпълнителката е популярна със спечелването на формата „Music Idol” в страната си. Тя бе фаворит за приза още преди финала, заедно с руските баби от Бураново, Сърбия и домакина Азербайджан.

Както е известно, нашата Софи Маринова не се класира за финала.

Лорийн спечели зашеметяващите 372 точки и отвя конкуренцията. Песента й вече бе оглавила класациите в 5 държави, включително Швеция и Финландия. Оказа се, че брюнетката печели вота на зрителите и гласовете на журито. Тя получи максимумът от 12 точки от 18 държави. „Обичам ви. Благодаря, че повярвахте в мен”, сподели щастливата 28-годишна победителка.

Въпреки топлото посрещане и бурните ръкопляскания, „Бурановските баби” не успяха да преборят конкуренцията на Лорийн и останаха втори. Първата петища допълват Сърбия, Азербайджан и Албания.

Британските медии пък бълват от съжаления, че страната им се класирала на позорното 25-то място, което за поредна година убива амбициите им за нещо голямо.

Състезанието бе гледано от 125 милиона души.
 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини