Отидете към основна версия

9 087 15

Защо хората масово замразяват яйца? СНИМКИ

  • яйца-
  • замразяване-
  • замразени яйца-
  • хитринки-
  • кулинарни трикове-
  • съвети-
  • домакинство

Оказва се, че с този невероятен трик може да се постигнат куп чудеса в кухнята

Снимки: shutterstock

Всяка домакиня полита на седмото небе, когато открие някой бърз и лесен начин, който да ѝ помогне по-лесно и бързо да се справи с домакинската си работа.

В интернет пространството изобилства от всевъзможни трикове и хитринки, които да направят ежедневието на една домакиня по-лесно и по-малко натоварено. От съвети за почистване и подредба на вещите в дома, през щури идеи за пране или шантави готварски трикове. Човек само трябва да потърси онова, което му е нужно и хоп - изскачат всевъзможни съвети и препоръки из женските сайтове и блогове.

Наскоро обаче се появи една наистина странна тенденция, свързана със съхранението на яйца. Все повече домакини замразяват яйцата във формички за лед.

Защо?

„Първо – много е удобно: винаги имате яйца във фризера и те могат да се използват за приготвяне на всякакви ястия. Второ – така яйцата остават винаги пресни.", споделя една жена в социалните мрежи.

Когато готвите нещо, често се случва в хладилника да няма достатъчно яйца или изобщо никакви. Вместо да тичате до магазина, просто ги изваждате от фризера“, продължава да обяснява потребителката.

Може да разделите белтъка от жълтъка и да ги замразите така. По този начин увеличавате палитрата от кулинарни специалитети, които можете да приготвяте с яйцата.

Основното предимство на замразените яйца е дългият им срок на годност. Те не губят хранителните си свойства след размразяването. Яйцата във фризера могат да се съхраняват в продължение на 3-4 месеца.

Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 15 гласа.

Свързани новини