Всяка домакиня полита на седмото небе, когато открие някой бърз и лесен начин, който да ѝ помогне по-лесно и бързо да се справи с домакинската си работа.
В интернет пространството изобилства от всевъзможни трикове и хитринки, които да направят ежедневието на една домакиня по-лесно и по-малко натоварено. От съвети за почистване и подредба на вещите в дома, през щури идеи за пране или шантави готварски трикове. Човек само трябва да потърси онова, което му е нужно и хоп - изскачат всевъзможни съвети и препоръки из женските сайтове и блогове.
Наскоро обаче се появи една наистина странна тенденция, свързана със съхранението на яйца. Все повече домакини замразяват яйцата във формички за лед.
Защо?
„Първо – много е удобно: винаги имате яйца във фризера и те могат да се използват за приготвяне на всякакви ястия. Второ – така яйцата остават винаги пресни.", споделя една жена в социалните мрежи.
Когато готвите нещо, често се случва в хладилника да няма достатъчно яйца или изобщо никакви. Вместо да тичате до магазина, просто ги изваждате от фризера“, продължава да обяснява потребителката.
Може да разделите белтъка от жълтъка и да ги замразите така. По този начин увеличавате палитрата от кулинарни специалитети, които можете да приготвяте с яйцата.