Отидете към основна версия

1 757 15

Досадните коледни песни всъщност ни правят щастливи

  • коледа-
  • настроение-
  • щастливи-
  • коледни песни-
  • коледна музика-
  • радост-
  • празнично настроение

Доказано е, че музиката ни зарежда с позитивна енергия, а когато тя е празнична...

Снимки: shutterstock

Коледните песни звънят в ушите ни където и да отидем, а когато случайно затихнат, си ги тананикаме на ум. Макар да ви се струват подлудяващи и досадни в дадени моменти, не правете грешката да ги отбягвате.

Не се притеснявайте, че във вас се е вселил духът на Колета и от вас струи коледно настроение. Не трябва да ви тревожи и фактът, че от време на време тананикате на глас или припявате с радиото, когато зазвучи някоя коледна песен.

Всъщност слушането на празнични мелодии е полезно. То има позитивен ефект върху нашето поведение и емоции.

Име множество научни доказателства, че музиката подобрява настроението, а когато говорим за празнична музика, то тогава нещата отиват на съвсем друго ниво.

Едно неотдавнашно изследване разкрива, че слушането на музика е „едно от най-удовлетворяващите преживявания за човека“.

Празничната музика често е динамична, весела и ни кара да се пораздвижим, да затананикаме и неволно да се усмихнем. Именно заради това коледната музика е изключително приятна и разтоварваща, когато е вплетена в ежедневието ни.

Не е изключено някоя коледна песен да ви направи носталгични. Нормално е. Повечето коледни песни разказват за семейства, традиции и религиозни символи. Носталгията ни връща към онези малки неща, които носят радост и щастие.

Ако смятате, че коледната музика и песни не са за вас, то помислете пак. И макар до Коледа да остана още съвсем малко, все още има време и вие да се заразите с коледно щастие и празнично настроение.

Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.

Свързани новини