Отидете към основна версия

11 141 33

Какво ядат руските спецчасти преди мисия

  • руски спецчасти-
  • руски специални части-
  • спецназ-
  • храна-
  • мисия-
  • войници-
  • командоси

Вижте 4-те особени храни, на които наблягат руските специални части

Снимки: shutterstock

Храната в подразделенията на специалните войски не се организира както в редовната армейска част. В зависимост от местоположението и ситуацията войниците от руските специални части , известни още и като спецназ, могат съществено да променят хранителния си режим, съобщават световните издания.
Подготвяйки се за операцията, много командоси дори самостоятелно избират хранителния режим за себе си. В този случай осолената херинга е особено популярна. В менюто на руските рамбовци има и други специфични продукти.

Солена херинга

Яденето на много солена херинга е доста ефективен, но в същото време радикален начин да защитите тялото си от дехидратация. Именно поради тази причина войниците от специалните части ядат солена херинга преди дългите преходи. Увеличаването на количеството мазнини в кръвта и стомаха значително забавя отделянето на вода. Вярно е, че този метод на защита срещу дехидратация има два минуса. Първо, той не е полезен за здравето. Второ, определено не може да бъде наречен приятен.

Желатин и мармалад

Още от времето на съветската армия желатинът и мармаладът се използват широко в специалните сили като важно средство. Ако се консумират споменатите продукти в излишък, тогава много дълго след това няма да ви се прииска да използвате тоалетната. Процесът отново не е добър за човешкото здраве. По време на преходите и операциите, обаче, липсата на желание за ходене до тоалетната е нещо много ценно.

Пюре от мравки

Всички знаят, че в специалните части са научени да ядат всякакви гадости от природата. Един от най-красноречивите примери за подобна храна, разбира се, е пюрето от мравки. Мъртвите, смачкани мравки изобщо не изглеждат апетитно и са напълно отвратителни на вкус. Това „пюре“, обаче, има отлични тонизиращи свойства. В допълнение, в мравките има много протеини.

Сладко

И накрая, специалните части редовно употребяват сладки храни по време на дългите пътувания - от шоколад и близалки до обикновени кубчета захар. Най-често командосите се запасяват с големи количества от обичайните сладки барчета. Те са много популярни и поради това, че допринасят за бързото насищане.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 18 гласа.

Свързани новини