Отидете към основна версия

28 733 30

Ето как ще пътуваме със самолет след края на пандемията

  • пътуване-
  • самолет-
  • летене-
  • летище-
  • хигиена-
  • пандемия

Пандемията промени много неща, с които бяхме свикнали до днес, в дългосрочен план

Илюстративна снимка: Shutterstock

SimpliFlying, компания за консултантски услуги в областта на авиационния маркетинг, публикува проучването „Възходът на санитарните пътувания“, което подробно описва промените и иновациите за пътуващите по въздух през 2021 г. след като приключи пандемията. За него пише Travel Daily News.

Според експерти, всички пътници ще трябва да се регистрират за полета онлайн. Те ще бъдат допускани до летището само с т. нар. „здравен паспорт“ и задължителен набор от предпазни средства - маски, ръкавици и дезинфектант.

Вероятно пътниците ще трябва да представят и документ, че са здрави и не пренасят вируси.

Преди да се качат в самолета, те ще трябва да преминат през тунел за дезинфекция и термичен скенер, който ще измерва телесната температура. Багажът също ще се дезинфекцира.

Всички, които са на терминалите ще трябва стриктно да спазват разстоянието помежду си. Това се отнася както за опашките на мястото за чекиране, така и на местата за сядане.

Най-вероятно пътниците няма да имат достъп до списания и вестници, които преди това бяха поставени в задната част на седалките.

На тяхно място сигурно ще бъдат оставяни дезинфектиращи кърпички. Освен това експертите предупреждават, че ако пътник започне да кашля преди качване, едва ли ще бъде допуснат в самолета.

Планира се на летищата да се инсталират безконтактни павилиони. Те ще ви помогнат да получите бордните си карти с помощта на сканиране на код или гласови команди.

На борда на самолета ще работят специалисти в чистотата на кабината, особено при полетите на дълги разстояния.

В бъдеще в много страни по света ще бъде организиран специален отдел - Министерството на здравеопазването на транспорта, което да отговаря за здравето на хората на летищата и въздушния транспорт.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 69 гласа.

Свързани новини