Отидете към основна версия

3 555 7

Падна най-сладката тайна на Кралицата (СНИМКА)

  • кралица-
  • кралица елизабет втора-
  • сладко-
  • шоколад-
  • къпкейк

Елизабет II не може да устои да това сладко изкушение

Снимки: Shutterstock

Около британското кралско семейство и особено около кралица Елизабет II винаги витае някаква потайност. Едва в последните години започнаха да се развенчават някои от най-съкровените ѝ тайни.

Например стана ясно какво британският монарх никога не си позволява, а пък личният ѝ готвач шокира света като каза как тя яде банан.

Сега обаче бе разкрито пред какво сладко изкушение кралицата е направо безсилна. Щом го види тя се отдава на изкушението и не може да спре.

Източници от кухнята на Бъкингамския дворец издадоха, че Елизабет II е луда по любимите ѝ шоколадови къпкейкчета.

В Инстаграм профила на кралското семейство дори публикуваха необходимите съставки за любимите шоколадови къпкейкове на кралица кралица Елизабет II по случай рождения ѝ ден миналия месец.

За тестото:
- 15 г оцет,
- 300 мл мляко,
- 50 мл растително масло,
- 60 г масло,
- 2 яйца,
- 5 мл екстракт от ванилия,
- 250 г брашно,
- 75 г какао на прах,
- 300 г захар,
- 10 г сода за хляб,
- 100 г бял шоколад, натрошен на парчета.

За глазурата:
- 90 г тъмен шоколад,
- 100 г масло,
- 125 г пудра захар.

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната до 150° C. Смесете в дълбока купа брашното, захарта, какаото на прах и содата за хляб.

В отделна купа разбийте яйцата, добавяйки екстракта от ванилия, разтопеното масло, растителното масло, млякото и оцета.

Смесете течните и сухи смеси, като разбърквате старателно, така че да не останат бучки в тестото.

Добавете бял шоколад (като алтернатива можете да използвате ядки и сушени плодове).

Изсипете тестото в тавички с формата на къпкейове и поставете във фурната.

Печете около 15-18 минути, докато кексчетата придобият златист оттенък и станат еластични на пипане. Извадете ги от фурната и ги оставете да изстинат.

Пригответе крема като смесите маслото и захарта, докато се получи хомогенна кремообразна маса. Към сместа добавете топъл разтопен шоколад. Залейте глазурата върху изстиналите кексчета.

Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 6 гласа.

Свързани новини