Отидете към основна версия

8 736 12

TikTok се превръща в Tinder за лесбийки

  • tiktok-
  • tinder-
  • лебийки-
  • лгбт-
  • гей-
  • социална мрежа

Новата социална мрежа изглежда намира ново приложение сред гей-общността

Снимка: shutterstock

Ако все още не знаете, що е това TikTok, значи сте сред малцината, които не са свалили новото приложение, което придоби световна популярност в рамките само на няколко месеца. И ето, че дори преди да се впуснете в приключенията на новата социална мрежа, хората по света започват да разширяват възможностите му, прилагайки своята-собствена креативност.

The New York Times публикува мнго любопитен материал, в който потребители оприличават TikTok на новия Tinder за лесбийки. Оказва се, че много млади и необвързани момичета с различна сексуална ориентация успяват успешно да открият своите половинки, благодарение на апликацията.

22-годишната влогърка Лорън Влач се събира с 20-годишното си гадже Кас Стивънс, след като получава няколко предизвикателства в социалната мрежа.

Лорън публикува много често видеа, в които открито заявява, че е лесбийка, като така стои настрана от недоброжелателите и в същото време привлича вниманието на гей-общността.

Друго момиче на име Рейчъл Томсън от своя страна получава много критики от близки и приятели, които я съветват да излиза повече в обществото, за да си намери сродната душа. Но тя споделя, че е много трудно понякога да отличиш хетеросексуалните от обратните, а социалните мрежи понякога дават много бърз отговор на подобни терзания.

Едно социологическо проучване на Ad Age от октомври 2019 г. показва, че около 69% от потребителите на TikTok са тинейджъри на възраст между 16-24 години, което е пречка, ако искат да се възползват от услугите на приложения за интимна връзка с други хора, или пък да посетят някой бар или дискотека.

Принципът, на който функционира апликацията, е подходящ за всеки, който иска да гледа видеа по свой вкус, но от потребители, който не познава. Функцията For You работи на принципа на рекламите в интернет. Например - търсите видеа с котенца и след време на стената ви ще се появяват все повече такива без да се налага да последвате конкретен профил или да търсите повторно. Същото важи и за търсенето на ключови думи, като „лесбийка“ или „гей“. Така всеки получава информация за това, от което се интересува, а в същото време стои настрана от неприятни за него теми.

Най-хубавата страна, може би, е, че TikTok е подходящ за хора от всякаква възраст. В него не се позволява съдържание за възрастни и за сега нормите за приемливо социално поведение се спазват подобаващо от програмистите, които се държат далеч от политическата обремененост на Facebook, натуралистичната показност на Twitter или егоцентризма на Instagram.

Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 7 гласа.

Свързани новини