Отидете към основна версия

4 933 14

Българка влезе в световния атлас на красотата (СНИМКИ)

  • българка-
  • атлас-
  • атлас на красотата-
  • свят-
  • жени-
  • фотограф

Мащабният проект, в който влизат над 50 държави, започва през 2013 година

"Атлас на красотата" е интригуващ проект, чието начало дава румънската фотографка Михаела Норок. Тя обикаля по цял свят и прави невероятни снимки на уж обикновени жени, които всъщност градят история на местата, в които живеят. Вместо холивудски звезди и бляскави модели, Михаела показва уникалните истории на стотици жени от цял свят и разказва техните истории. Както тя самата обяснява за проекта си: "Аз пътувам и улавям естествената красота в света, показвайки разнообразието по нашата планета чрез портретите на различни жени." 

В наши дни "Атлас на красотата" е един от най-успешните фотографски проекти в света. За него са писали десетки големи издания, а в социалните мрежи атласът има милиони последователи, които с нетърпение очакват следващия портрет, който ще улови Норок, както и следващата уникална история, която да го съпроводи.

Наскоро и една българка се присъедини към стотиците жени, уловени от обектива на румънката. 

Това е Диляна. Диляна работи в магазин за цветя от 16-годишна възраст, след което отваря свой собствен. Тя обича работата си толкова много, че изобщо не щади усилия. Диляна и сестра ѝ са отгледани от своята майка, което е било изключително трудно за самотна жена през 90-те години, но те все пак успяват да се справят. Снимката на Диляна е събрала над 10 хиляди харесвания и стотици прекрасни коментари.

 

Вижте още снимки и невероятни истории на борбени жени тук:

 

Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.

Свързани новини