Отидете към основна версия

4 175 4

Рецепта за вечеря: Печена царевица с ароматно масло

  • царевица-
  • печена-
  • на скара-
  • масло-
  • подправки-
  • какво да сготвя

Приготвеното с пресни подправки краве масло е чудесна идея за изненадващи комбинации и се съчетава успешно не само с царевица

Снимка: Shutterstock

Необходими продукти:

1 кг млечна царевица

120 грама краве масло

1 стрък магданоз

1 стрък копър

1 стрък мащерка

1 стрък босилек

1 скилидка чесън

1/2 чаена лъжица сол

Начин на приготвяне:

Първата стъпка от рецептата за печена царевица с билково масло е подготовката на маслото. Кравето масло трябва да е на стайна температура. Подправките следва да са почистени, измити и добре подсушени, а чесънът - почистен. Блендирайте подправките в кухненски робот заедно с чесъна и солта. Добавете и кравето масло и разбийте за 10-20 секунди, докато съставките се смесят добре. Ако нямате такъв уред, нарежете подправките на ситно, разбъркайте ги заедно със солта, счукания чесън и маслото нарязано на кубчета. Бъркайте старателно, докато подправките се разпределят добре.

Готовото масло увийте в стреч фолио, или пък приберете в бурканче и приберете във фризера, за да стегне. Така приготвеното масло с подправки може да съхранявате месеци.

За изпичането на царевицата, може да използвате, както барбекю, така и скара, а дори и грил тиган. Най-вкусни, разбира се, са царевиците приготвени на дървени въглища. След като изпечете царевиците от всички страни, ги намажете с ароматното краве масло с подправки. Сервирайте, докато царевиците са още топли.

Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.

Свързани новини