Отидете към основна версия

12 097 4

Рецепта на деня: Бисквитена торта с пухкав шоколадов крем

  • торта-
  • бисквити-
  • сметана-
  • десерт-
  • какво да сготвя

Лек шоколадов десерт с перфектна текстура и вкус

Снимка: Shutterstock

Необходими продукти:

За долната част:

350 г натрошени бисквити (за предпочитане шоколадови)
100 г масло

За пълнежа:

350 мл сладка заквасена сметана
400 г заквасена сметана
100 г пудра захар
200 г шоколад

За глазурата:

150 г шоколад
150 мл сладка заквасена сметана

Начин на приготвяне:

Първо разтопете маслото, след което смелете бисквитите в блендер. Добавете натрошените бисквити към разтопеното масло и разбъркайте. Поставете обръч с диаметър 26 см върху чиния, след това изсипете бисквитите и маслото и ги притиснете с ръка като ги изравните.

Разтопете шоколада на слаб огън, пара или микровълнова фурна. Заквасената сметана и пудра захар разбъркайте с миксер.

След това разбийте сладката сметана, смесете я със заквасената сметана и я добавете към разтопения шоколад, който не трябва да се охлажда, след което разбийте отново всичко. Изсипете сместта върху бисквитения блат, изравнете я, след това я поставете в хладилника за половин час.

През това време загрейте 150 мл сладка заквасена сметана и докато е гореща, изсипете смачкания 150 г шоколад. Разбъркайте, докато получите глазура.

Изсипете го върху пълнежа, разпределете го, за да лежи добре навсякъде и го приберете в хладилника за няколко часа. Прокарайте влажен, тънък нож около обръча и го издърпайте.

Можете да украсите тортата с пресни малини или боровинки.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 13 гласа.

Свързани новини