Отидете към основна версия

3 859 6

Рецепта на деня: Шоколадов фъдж

  • фъдж-
  • шоколад-
  • десерт-
  • какво да сготвя-
  • сладкиш

Любим американски десерт

Снимкa: Shutterstock

Фъдж е един от любимите американски десерти. Основната рецепта включва захар, масло, мляко и шоколад, както и различни добавки (сушени плодове, бисквити, ядки, карамел, а защо не и орехи). Понякога, в зависимост от рецептата, може да замените прясното мляко с кондензирано. Десертът е предпочитан, защото се приготвя бързо и сравнително лесно. Освен това е доста сладък, така че една хапка без проблем ще засити глада ви, пише rozali.com.

Необходими продукти:

2 и 1/2ч.ч. шоколадови капки

400 мл кондензирано мляко

2-3с.л. масло

1/2ч.ч. орехи

2-3с.л. натрошени бисквити

щипка сол

Начин на приготвяне:

В касерола слагате шоколадовите капки (може да използвате и натрошен шоколад), кондензираното мляко и маслото. Слагате касеролата на котлона и го включвате на средна степен. Бъркате, докато съставките се смесят. След това махате касеролата от котлона, добавяте солта, натрошените орехи и бисквити (ще е по-добре, ако ги натрошите на едри парчета). Отново разбърквате и изсипвате сместа в квадратна или правоъгълна ринг форма, чието дъно предварително сте покрили с алуминиево фолио.

Заравнявате и слагате шоколадовия фъдж във фризера за няколко часа, за да стегне. След като стане готов, нарязвате десерта на кубчета.

Поставете оценка:
Оценка 2 от 2 гласа.

Свързани новини