Отидете към основна версия

1 861 13

Доналд Тръмп и Мишел Обама – най-харесваните в САЩ през 2020 г.

  • мишел обама-
  • доналд тръмп-
  • класация-
  • харесвани-
  • анкета-
  • 2020 г.

Хилари Клинтън, германският канцлер Ангела Меркел и кралица Елизабет II също получиха място в класацията

Снимка: shutterstock

Президентът на САЩ Доналд Тръмп и бившата първа дама Мишел Обама са най-обожаваните мъж и жена в САЩ през 2020 г., според ново проучване на Gallup, публикувано днес. За пръв път Тръмп оглавява класацията сам, след като през 2019 г. Раздели първото място с предшественика си Барак Обама. За Мишел Обама това е третата поредна година като най-почитаната жена в Америка, пише сайтът Darik News .

За Тръмп, който има общо 39% одобрение като президент, признанието е потвърждение за неговата трайна популярност сред републиканците, дори след бурната година, в която срещу него имаше процедура импийчмънт, бе остро критикуван за действията на администрацията в пандемията, покачи се расовото напрежение в страната, накрая той загуби изборите.

Най-харесваната жена Мишел Обама получи 10% от гласовете, новоизбраният вицепрезидент Камала Харис е зад нея с 6%, а първата дама Мелания Тръмп се класира на трето място с 4%.

Мелания Тръмп отстъпи на Мишел Обама през 2019 г. и беше сред първите 10 най-харесвани жени през последните четири години, но никога не бе класирана на първо място.

Хилари Клинтън, германският канцлер Ангела Меркел и кралица Елизабет II също бяха сред най-почитаните жени.

Анкетата е проведена по телефона от 1 до 17 декември сред произволна извадка от 1018 възрастни.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.

Свързани новини