Отидете към основна версия

4 043 2

Рецепта за вечеря: Пълнени картофи с кайма

  • картофи-
  • пълнени-
  • кайма-
  • кашкавал-
  • сметана-
  • какво да сготвя

За заети домакини

Снимкa: Shutterstock

Със сигурност тази рецепта ще се хареса на заетите домакини, пише actualno.com.

Необходими продукти:

600 гр. картофи

250 гр. свинска кайма

70 гр. лук

50 гр. заквасена сметана

50 гр. кашкавал

2 дафинови листа

сол и черен пипер - на вкус

Начин на приготвяне:

Измийте добре картофите. Ако желаете да запазите кората им, почистете я добре. Сварете ги цели в подсолена вода, към която е добавен дафинов лист. Варете 20 минути след завиране на водата. Внимавайте да не преварите картофите. Те не трябва да са прекалено меки. Премахнете водата, в която са се варили и ги оставете да се охладят.

Разрежете картофите наполовина и след това внимателно премахнете част от сърцевината им с лъжица. Картофите трябва да изглеждат като лодки.

Смесете каймата със ситно нарязания лук, сол и черен пипер. Разбъркайте добре и напълнете лодките.

Печете 25 минути във фурната, която предварително е загрята на 180-200 градуса. 5-7 минути преди да извадите картофите от фурната, добавете заквасената сметана към тях. Поръсете ги с настъргания кашкавал и печете още няколко минути до получаването на апетитна коричка.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 10 гласа.

Свързани новини