Отидете към основна версия

6 926 5

Рецепта за вечеря: Свински пържоли с горчица и бира

  • свинско-
  • пържоли-
  • горчица-
  • бира-
  • месо-
  • какво да сготвя

Задушени под капак

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

4 свински пържоли

черен пипер

4 скилидки чесън

2 супени лъжици горчица

2 супени лъжици олио

1 чаена лъжичка червен пипер

150-200 мл бира

Начин на приготвяне:

Смесете горчицата, олиото и черния пипер. Начукайте пържолите, посолете ги и ги подправете. Намажете с получената марината пържолите, можете да ги оставите да си починат, но не е нужно. Притиснете чесъна с люспата. Загрейте олио в тавата и го запържете за кратко, след което го извадете.

Поръсете парчетата месо от двете страни с брашно и ги поставете в тавата, оставете да се запържат от двете страни. Залейте месото с бира, добавете чесъна и поставете тавата във фурната.

Печете около 1,5 часа на 200 градуса, докато месото омекне. Вашите свински пържоли с бира са готови. Картофите вървят отлично с пържолите. Забележка: ако искате, можете също да направите пържолите бързо в тиган, без да печете. Задушете под капак, пише actualno.com.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.

Свързани новини