Отидете към основна версия

4 032 12

6 навика, които съсипват брака

  • брак-
  • семейство-
  • развод-
  • раздяла-
  • навик-
  • навици

Тези навици на семейните двойки могат да разрушат отношенията им

Снимка: Shutterstock

Любовта и доверието са залог за успешния брак. Но тези две неща, колкото и важни, не са достатъчни. С течение на времето брачният живот става все по-труден. Затова е важно да развиете умението да слушате не само себе си, но и партньора си, както и бързо да се освобождавате от негативните емоции, съветва actualno.com

Ето кои са 6-те навика на семейните двойки, които най-често водят до раздяла:

1. Липса на комуникация

Голяма част от хората са на мнение, че след като сключат брак, вече не е необходимо да комуникират с партньора си. Това е много груба грешка, която често води до развод. Бракът е дългосрочен ангажимент към вашия партньор. Това не означава, че връзката ви винаги ще бъде перфектна. Намерете сили да говорите открито за отношенията между вас. Това не само ще запази брака ви, но и ще го направи толкова здрав и силен, колкото е бил в началото.

2. Липса на ангажименти извън брака

Липсата на ангажименти към приятели и други хора извън семейството често се оказва пагубна и за двамата партньори. Трябва да изградите за себе си система за подкрепа, която не идва единствено от вашия партньор. Това означава, че трябва да имате приятели, с които да споделяте проблемите си.

3. Имате различни възгледи за живота

В идеалния случай хората създават семейство само след като са се опознали напълно във всяко едно отношение. Партньорите трябва да са твърдо убедени, че техните ценности са еднакви още преди брака. В крайна сметка разминаването във възгледите води до срив в отношенията.

4. Имате тайни един от друг

Разбира се, има неща, които предпочитаме да запазим за себе си. Но този навик е вреден за брака. Не е нужно да разказвате на партньора си всичко до най-малките подробности, но съзнателното пазене на тайни, може да стане причина за развод.

5. Забравяте колко важни могат да бъдат малките неща

Когато сключите брак, започвате да забравяте за смисъла на малките неща. Имате деца, изплащате кредит, работите постоянно. И от ден на ден „големите неща“ започват да надделяват над „малките неща“. Често се стига до развод, защото партньорите забравят за привидно незначителните неща. Всеки ден правете поне по един комплимент на любимия си и му благодарете, че е част от живота ви.

6. Отказвате да правите компромиси

Компромисът наистина е залог за успешен брак. Понякога не всичко върви така, както бихме искали. Но ако проявите твърдост и откажете да направите компромис, последствията няма да са никак добри. Вашият партньор със сигурност ще започне да ви отмъщава за това решение. Психолозите често изтъкват липсата на компромиси като основен проблем в брака. В способността да преглътнеш гордостта си заради своя любим се крие ключът към дългия и щастлив брак.

Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 7 гласа.

Свързани новини