Отидете към основна версия

7 345 16

Как да направим алкохола по-мек?

  • алкохол-
  • напитки-
  • мек вкус-
  • алкохолно съдържание-
  • съвети

Благодарение на този метод, вкусът и структурата на алкохола се подобряват

Снимка: shutterstock

В мрежата има много съвети и предложени начини, за това как да направите алкохола по-мек и по-алкохолен. По принцип всички се свеждат до добавяне на различни вещества към напитката: глюкоза, мед, специални добавки. Проблемът е, че добавките подобряват вкуса, но не премахват причините за твърдостта на алкохола.

Колкото повече вредни примеси в алкохола, толкова по-трудно е. Благодарение на този метод, вкусът и структурата на алкохола се подобряват. Този метод се нарича аериране.

Аерация на прост език - оксигенация.

В миналото, след дестилация, алкохолът се изсипва в съд и от височина се изсипва в друг съд. Това се прави няколко пъти. Принципът е същият, но в XXI век.

Ето как разредих алкохол до 43 градуса (можете да го разреждате с точност 1% с помощта на калкулатора за разреждане на алкохол ). Напълвам го в голям контейнер. Слагам контейнера на печката с минимална мощност за отопление, загрявам алкохола до 60 ° C. Поставям въздушна помпа (за аквариум) в съда с алкохола и я включвам няколко часа. Какъв е ефектът?

1. Алкохолът е наситен с кислород.

2. Вредните алкохоли с ниска точка на кипене се изпаряват.

3. Алкохолът става мек, силен и с минимално съдържание на вредни алкохоли.

По време на процеса на аерация се губят 2-3% от силата, пише сайтът zdrave.to.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 21 гласа.

Свързани новини