Last news in Fakti

27 Април, 2021 18:35 7 325 16

Как да направим алкохола по-мек?

  • алкохол-
  • напитки-
  • мек вкус-
  • алкохолно съдържание-
  • съвети

Благодарение на този метод, вкусът и структурата на алкохола се подобряват

Как да направим алкохола по-мек? - 1
Снимка: shutterstock

В мрежата има много съвети и предложени начини, за това как да направите алкохола по-мек и по-алкохолен. По принцип всички се свеждат до добавяне на различни вещества към напитката: глюкоза, мед, специални добавки. Проблемът е, че добавките подобряват вкуса, но не премахват причините за твърдостта на алкохола.

Колкото повече вредни примеси в алкохола, толкова по-трудно е. Благодарение на този метод, вкусът и структурата на алкохола се подобряват. Този метод се нарича аериране.

Аерация на прост език - оксигенация.

В миналото, след дестилация, алкохолът се изсипва в съд и от височина се изсипва в друг съд. Това се прави няколко пъти. Принципът е същият, но в XXI век.

Ето как разредих алкохол до 43 градуса (можете да го разреждате с точност 1% с помощта на калкулатора за разреждане на алкохол ). Напълвам го в голям контейнер. Слагам контейнера на печката с минимална мощност за отопление, загрявам алкохола до 60 ° C. Поставям въздушна помпа (за аквариум) в съда с алкохола и я включвам няколко часа. Какъв е ефектът?

1. Алкохолът е наситен с кислород.

2. Вредните алкохоли с ниска точка на кипене се изпаряват.

3. Алкохолът става мек, силен и с минимално съдържание на вредни алкохоли.

По време на процеса на аерация се губят 2-3% от силата, пише сайтът zdrave.to.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Еееее

    14 4 Отговор
    Ефекта е по добър ако го загрееш до 100 градуса.
  • 2 Питайте братоците

    8 4 Отговор
    От мед.спирт 98 гр.слизат по спиралата надолу до билковите настойки от 26 гр.
  • 3 BG ПИЯНИЦА

    16 0 Отговор
    Е ТЕ ТОВА Е НАРЪЧНИК НА АЛКОХОЛНИЯ ТЕРОРИСТ😀😀😀
  • 4 гост

    14 1 Отговор
    Мойта парцуца е мека , ама ми втвърдява главата ?
  • 5 DIESEL SMOKE

    8 2 Отговор
    И мойта каменарска е мека, ама като пийна малко повече и на сутринта незнам къде ми е главата, направо искам да я сменям...
  • 6 ННН

    9 2 Отговор
    За да сте сигурни, че няма метил просто го нагрейте и фламбирайте за няколко секунди. Ако пламъка е синкав.....наливайте без притеснения. Наздраве!
  • 7 mi6osp

    5 1 Отговор
    Пълни глупости. С този метод няма да оправите нискокачествен спирт, а висококачествените ( за хранителни цели, медицински) се правят меки с други методи.
  • 8 Пламен

    7 1 Отговор
    Добавя се растителен глицерол,два грама на литър.Изчаква се две седмици.Този глицерол се продава в агроаптеките.

    Коментиран от #10, #11

  • 9 Абе

    1 5 Отговор
    43о си е баш силен алкохол,
  • 10 пешо

    6 0 Отговор

    До коментар #8 от "Пламен":

    това правехме в нашата лаборатория, все едно в друг живот е било...
    етилов алкохол, чза, глицерол и няколко зърна кафе - за вкус. и после - тука ли си, там стой!
  • 11 Чочо

    8 0 Отговор

    До коментар #8 от "Пламен":

    Става.Друг начин е като се добавят малко стафиди,престояват 20 дни и се прецежда.
  • 12 гост

    8 2 Отговор
    "загрявам алкохола до 60 ° C" и хубавото се изпарява! Пийте си лимонада бе хора, не разваляйте ракиите.
  • 13 Щерю

    14 0 Отговор
    В дъбово буре
  • 14 Аноним Алк

    8 5 Отговор
    Мек алкохол– леко влиза и после най–лекото е алк. стеатоза, цироза и в прогрес– до 2м. под земята.
  • 15 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    4 2 Отговор
    Не сте пуснали Професорите от университета ....Джон хопкинс.....Откриха....
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.