В мрежата има много съвети и предложени начини, за това как да направите алкохола по-мек и по-алкохолен. По принцип всички се свеждат до добавяне на различни вещества към напитката: глюкоза, мед, специални добавки. Проблемът е, че добавките подобряват вкуса, но не премахват причините за твърдостта на алкохола.
Колкото повече вредни примеси в алкохола, толкова по-трудно е. Благодарение на този метод, вкусът и структурата на алкохола се подобряват. Този метод се нарича аериране.
Аерация на прост език - оксигенация.
В миналото, след дестилация, алкохолът се изсипва в съд и от височина се изсипва в друг съд. Това се прави няколко пъти. Принципът е същият, но в XXI век.
Ето как разредих алкохол до 43 градуса (можете да го разреждате с точност 1% с помощта на калкулатора за разреждане на алкохол ). Напълвам го в голям контейнер. Слагам контейнера на печката с минимална мощност за отопление, загрявам алкохола до 60 ° C. Поставям въздушна помпа (за аквариум) в съда с алкохола и я включвам няколко часа. Какъв е ефектът?
1. Алкохолът е наситен с кислород.
2. Вредните алкохоли с ниска точка на кипене се изпаряват.
3. Алкохолът става мек, силен и с минимално съдържание на вредни алкохоли.
По време на процеса на аерация се губят 2-3% от силата, пише сайтът zdrave.to.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Еееее
18:38 27.04.2021
2 Питайте братоците
18:38 27.04.2021
3 BG ПИЯНИЦА
18:41 27.04.2021
4 гост
18:42 27.04.2021
5 DIESEL SMOKE
18:50 27.04.2021
6 ННН
18:58 27.04.2021
7 mi6osp
19:08 27.04.2021
8 Пламен
Коментиран от #10, #11
19:25 27.04.2021
9 Абе
19:26 27.04.2021
10 пешо
До коментар #8 от "Пламен":
това правехме в нашата лаборатория, все едно в друг живот е било...етилов алкохол, чза, глицерол и няколко зърна кафе - за вкус. и после - тука ли си, там стой!
19:31 27.04.2021
11 Чочо
До коментар #8 от "Пламен":
Става.Друг начин е като се добавят малко стафиди,престояват 20 дни и се прецежда.19:32 27.04.2021
12 гост
19:32 27.04.2021
13 Щерю
19:34 27.04.2021
14 Аноним Алк
20:18 27.04.2021
15 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ
20:24 27.04.2021
16 Този коментар е премахнат от модератор.