Отидете към основна версия

12 961 10

Най-зловещото място на света е в Тибет

  • мистерия-
  • загадка-
  • планиа-
  • тибет-
  • хималаи-
  • кайлаш-
  • връх кайлаш

Планината Кайлаш е пълна с аномалии, хора остарели там с 20 години за няколко дни

Снимка: shutterstock

Eдна от най-загадъчните и пълна с аномалии планини е план-връх Кайлаш, който се намира в Тибет. Едва сега някои учени излизат с твърдения, че това всъщност пирамида и няма никакво обяснение за това как е възникнал. Връх Кайлаш (кота 6638 м), е част от Трансхималая и се счита за свещено място на четири религии: Бон, Будизъм, Индуизъм и Джайнизъм

Очертанията на планинския връх са разположени така, че той да е обърнат точно към четирите посоки на света. А аномалиите, за които съобщават различни хора, посетили тази планина-пирамида, могат да ви оставят без думи.

Една от тях е необяснимата светлина, която се появява нощно време на върха на планината. Именно това е едно от нещата, които е привличало туристи и учени. Сноп сиво-бяла светлина се извива и отива право към небето. Много алпинисти са се опитвали да се покатерят на върха на планината, но тя сякаш не ги пуска да преминат по-високо. Смелчаците, опитвали това, разказват за страшни и невероятни преживявания.

Щом стигнели до средата, времето рязко се променяло и се влошавало. Започвало да им се повдига, някои халюцинирали. Много от тях забелязвали, че в подножието на планината компасите им започвали бясно да се въртят, а часовниците или забавяли или забързвали.

Група хора, които искали да покорят Кайлаш, стигнала до средата на планината и с ужас установила, че всички изглеждат по-стари с около 20 години. И никой от тях не можел да намери обяснение на всичко, което се случило.

Монаси, които живеят в манастир недалеч от планината, твърдят, че мястото е свещено и нейните духове не допускат никой да се изкатери към върха. Според някои легенди това е домът на бог Шива през последните 21 000 години. И именно заради божественото присъствие там мястото е толкова необикновено.

Заради различните аномалии над върха е напълно затворено въздушното пространство и има забрана за преминаване на самолети.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 27 гласа.

Свързани новини