Отидете към основна версия

10 037 31

Многобройните ползи от кока-колата (ВИДЕО)

  • кока-кола-
  • употреба-
  • за дома

Вижте брилянтните начини на употреба на тази напитка за дома

Снимкa: Shutterstock

Кока-колата не е просто освежаваща напитка, можете да я използвате и за много други цели. Много хора знаят, че тя прави чудеса срещу ръждата, например. Но знаете ли също, че кафявата захарна напитка може да помогне за лечение на ужилвания от медузи? Освен това може да се използва при много други досадни заболявания. Кока-кола може дори да се използва за премахване на дъвка от косата ви.

А знаете ли, че през деветнадесети век кока-кола е измислена от фармацевт? Фармацевт на име Джон Пембъртън е изобретява колата през 1886 г. Тя е производно на алкохолната напитка Vin Mariani. Пембъртън разработва своята кола, която той нарича „Френската винена кола на Пембъртън“. Когато алкохолът е забранен в щата Атланта през 1886 г., където живее Джон Пембъртън, той поставя захарен сироп в напитката си вместо вино. Тогава са разреждали напитката с вода и се е продавала в кани. По-късно захарният сироп се смесва с газирана вода и така възниква колата, каквато я познаваме днес.

Броят на брилянтните начини на употреба на тази напитка за дома не спира – тя наистина може да бъде помощ за домакинството и да ви спести много пари. Във видеото можете да видите как жена ефективно почиства тоалетната си с кока-кола. Много лесен и ефективен метод, пише Actualno.com.

Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 18 гласа.

Свързани новини