Отидете към основна версия

11 713 18

Българка, трафикирана за проституция, сподели ужасяващ разказ

  • трафик на хора-
  • проститутки-
  • проституция-
  • германия-
  • жертва

Трафикът на хора в страната е сериозен проблем, който значително нараства през последните години

Снимка: Shutterstock

България е в топ 5 на Европа по брой жертви на трафик на хора. За миналата година българите, попаднали в канали за трафик на хора, са 458.

22-годишно момиче, изведено в Германия с цел сексуални услуги, е една от жертвите на трафикантите. Тя разказа за страданията, които е преживяла, след като е повярвала на лъжите с обещания за по-добър живот.

„Моя близка приятелка ме изкара с обещание за добра работа, с добро заплащане като барман сервитьор в Германия. Когато заминах там започнаха много да ме удрят, взеха ми документите, връзваха ме. Веднага ме заключиха и започнаха да говорят, че аз трябва да работя като проститутка“, споделя жертвата пред БТВ.

Потърпевшата разказва, че бизнесът се управлявал от азиатци, германци и българи в центъра на Франкфурт. „Те предлагаха да работя или като проститутка. или на масажи с хепи енд, на процент. Когато не правиш това, което ти казват, почват да те връзват и да те бият. Аз исках да избягам, но бях заключена, нямаше как и много ме беше страх. Не можех да излизам, не можех нищо да правя, не ми даваха да ям, връзваха ме постоянно“, споделя жената, която крие самоличността си от съображения за сигурност.

Повече от месец момичето няма досег с външния свят. Успява да избяга и се свързва с полицията.

„Те много ме биеха. Искаха да ме пречупят с боя и с това, че ме държаха гладна и постоянно вързана. Връзваха ме на един стол. И така искаха да започна да работя, но аз не работих“, казва жертвата на трафик.

На този фон Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" и Националната комисия за борба с трафика започват кампания в 26 европейски държави.

„Трябва да мислим за това, че обичайно това са организирани престъпни групи. Група хора, които са си намерили пазар, канал, контакт и организират намирането, транспортирането и съответно реализацията“, коментира Ернеста Русева от комисията.

Най-често българските жени попадат в престъпни мрежи в Германия, Холандия и Белгия, където проституцията е легална. Според експерти разпространен в България е и трафикът на бременни жени към Гърция и Кипър с цел продажба на детето.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 26 гласа.

Свързани новини