Отидете към основна версия

10 526 40

Сексуална трансмутация - как да насочите силата на сексуалната енергия в друга посока

  • секс-
  • сексуална енергия-
  • трансмутация

Сексуалната трансмутация може да бъде превърната в допълнителна творческа енергия или физическа сила

Снимкa: Shutterstock

Сексуалната енергия е сходна с творческата енергия, ето защо тя може да бъде трансформирана и използвана в други области от живота на човек. Точно както сексът може да създаде нов живот във физическа форма, така и канализирането на сексуалната енергия може да донесе „нов живот“ в духовен и енергичен смисъл. Трансформацията на сексуална енергия се нарича „сексуална трансмутация“, пише rozali.com.

Какво точно представлява сексуалната трансмутация?

Под трансмутация всъщност се разбира превръщането на един елемент в друг, като по този начин просто се заменя едно състояние с друго. Сексуалната трансмутация всъщност пренасочва сексуалната енергия към нещо различно от секса. Сексуалната трансмутация изисква наличието на натрупана сексуална енергия, която човек умишлено не освобождава по сексуален начин.

Сексуалната трансмутация може да бъде превърната в допълнителна творческа енергия или физическа сила.

Как да трансмутирате своята сексуална енергия?

Фокусирайте се върху себе си: За постигането на сексуална трансмутация се изисква човек да познава доста добре себе си. Сексуалната енергия съществува на много нива – физическо, психологическо, емоционално и дори астрално. На първо място е необходимо човек да бъде осъзнат и да усеща натрупването на сексуална енергия в себе си. Когато натрупването вече стане достатъчно голямо, тогава енергията може да бъде вложена в работен проект, тренировка или пък творчески дейности.

Използвайте дишане: Всеки път, когато искате да трансформирате енергията в тялото си, основният ваш съюзник е дъхът. Дишайте бавно и дълбоко, включвайки корема. Съсредоточете се също така върху енергията в тялото си и се опитвайте да я направлявате. Може да включите и някакво движение, което усещате, че ще ви помогна – йога или дори разходка.

Насочете сексуалната енергия в друга посока: Когато усетите, че сте се свързали със сексуалната си енергия и сте готови да я насочите, фокусирайте се върху дейността, която сте избрали. Например, творческите дейности са един от възможните канали – рисуване, пеене, писане, танцуване, все пак сексуалната енергия е творческа енергия.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 11 гласа.

Свързани новини